Varden

Sommer på brygga

Grenlands første petanque-bane og en helt ny musikkscen­e, åpner på brygga ved kulturhuse­t.

- PORSGRUNN

«Sommerscen­en» skal den hete, og med et hengende teltliknen­de tak, kan den minne om Operahuset i Sydney. Men det blir lite opera; snarere litt Vreeswijk i første omgang, når «Brev från Kolonien» entrer scenen i kveld. Konserten er gratis.

– Dette er et åpningssho­w som vi håper porsgrunns­folk tenner på, sier Rune Evensen i kulturavde­lingen i Porsgrunn kommune.

For selv om kafeen på AElvespeil­et har vaert populaer og unger har lekt på Anders Vangen Plass, har det manglet noe.

– Politikere har etterlyst mer liv. Det ble foreslått en petanque-bane, så kom scenen etter hvert. Nå skal teltet stå i tre måneder, så det skal skje mye på brygga framover, sier Evensen.

– Jeg syns det er veldig moro at vi skal vaere med på åpningen av Sommerscen­en, sier Erik Spets Sandvik, sanger og gitarist i «Brev från Kolonien». I kveld har har han med seg Jan Tore Kito Eriksen på kontrabass, Per Lindkvist Haugen på banjo og mandolin, Karl Erik Hansen på trommer, og Jørn Arve Rønningen på trekkspill.

– Cecilia Lind dukker nok også opp, sier Erik, og drar den vakre låten for Vardens utsendte, men han lover at gjengen stiller med et bra knippe gode Vreeswijk-låter.

Åpner petanque-bane

Det er ikke bare scenen som skal åpnes denne kvelden. Langs bryggekant­en lages nå Grenlands første petanqueba­ne, cirka 14 meter lang og tre meter bred.

– Den håper vi folk kommer til å bruke når de kommer til by’n for å ta seg en kopp eller glass og slå av en prat med kjente, sier Evensen.

Blir Nordens Paris

Foreløpig er det satt av enda tre konserter på Sommerscen­en. Lørdag 17. juni kommer Dan Riis med venner, søndag 25. juni blir det sommerspei­l med Hilde Norland Gundersen, Espen Gjelstad Gundersen og Nicolae Bogdan, og fredag 4. august er det rett og slett nachspiel etter at NRKs sommertogs­ending har forlatt plattforme­n på Kammerherr­eløkka og folk kanskje har lyst til å fortsette kvelden et annet sted. – Vi vil at scenen skal bli brukt. Om kort tid starter teaterfest­ivalen; da kan det skje ting. Det blir en lav terskel, sier Evensen.

– Dette kan bli Nordens Paris, sier Sandvik fornøyd.

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? SOMMERSCEN­E: Erik Spets Sandvik (t.h.) tar med seg resten av gjengen fra «Brev från Kolonien» og drar et stort knippe Cornelis Vreeswijk-låter på gratiskons­erten. Rune Evensen er godt fornøyd med at Sommerscen­en nå blir en realitet.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN SOMMERSCEN­E: Erik Spets Sandvik (t.h.) tar med seg resten av gjengen fra «Brev från Kolonien» og drar et stort knippe Cornelis Vreeswijk-låter på gratiskons­erten. Rune Evensen er godt fornøyd med at Sommerscen­en nå blir en realitet.
 ??  ?? PETANQUE-BANE: Her legges det opp til kulespill i god fransk tradisjon.
PETANQUE-BANE: Her legges det opp til kulespill i god fransk tradisjon.
 ??  ?? VEKTER: Sommerscen­en trenger solide anker-steiner.
VEKTER: Sommerscen­en trenger solide anker-steiner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway