Varden

Får ikke som fortjent på topp

Odd-trener DagEilev Fagermo mener det holdes altfor mye innenfor 16-meteren og får støtte av tidligere toppdommer Per Ivar Staberg.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Fagermo raste etter to tapte poeng (0–0) mot Brann i forrige serierunde. Grunnen er blant annet at han mener Olivier Occéan ble holdt i en duell med Bismar Acosta og dermed snytt for et soleklart straffespa­rk.

Treneren mener det er ødeleggend­e for fotballen.

Juks

– Hvordan skal vi greie å få mål og underholdn­ing for publikum? At du får stå med ryggen mot corneren og holde spillerne våre helt til dødballen er over. Det er straffe hver gang, men når det ikke blir tatt tak og det blir det ikke mål, sa en irritert Fagermo til Eurosport etter kampen.

Kanalens fotballeks­perter Kjetil Rekdal og Thomas Myhre reagerte også på det som skjedde og mener Odd-treneren har et poeng.

– Det blir lett å jukse inne i boksen for å ta ut spillere. Det er faktisk ikke lov å holde spillere inne i boksen. Da må dommerne vaere tøffe nok til å ta det.

100 av 100 er straffe

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg er enig i ekspertene­s ut- talelser.

– Jeg hiver meg på koret som synger om at det holdes for mye innenfor 16-meteren, og at det blåses altfor sjeldent, sier Staberg og utdyper:

– Når en forsvarssp­iller står med ryggen mot ballen og holder rundt en motspiller er det straffe 100 av 100 ganger. Det er det ikke noen tvil om.

Det mener Staberg dagens dommerne må se og ikke minst tørre å blåse på.

– Når en forsvarssp­iller står med ryggen mot ballen bør det lyse en liten varsellamp­e, og det er dommerens jobb å få med seg de situasjone­ne. Holdes det, skal det blåses.

Kan vaere vanskelig

Det mener den tidligere toppdommer­en, som blant annet har dømt over 250 kamper i eliteserie­n, er litt av resepten for å få bukt med problemet.

– Det må blåses. Holding er frispark hver gang. Frispark inne i sekstenmet­eren er straffe.

Men som alltid finnes det situasjone­r som kan diskuteres.

– Det finnes eksempler hvor det kan vaere vanskelig å se hvem som begynner. Hvem som holder hvem og hvem som bare tar igjen, sier Staberg.

Han viser blant annet til en duell mellom Olivier Occéan og Molde-midtstoppe­r Stian Gregersen på Skagerak Arena.

– Der synes jeg faktisk dommeren gjør rett. Gregersen har riktignok blikket vendt fra ballen, men for meg ser det ut som om at det er Occean som begynner og at han holder minst like mye som Gregersen.

 ??  ?? TØFFE TAK: Olivier Occéan er blant spillerne som får en del juling innenfor 16-meteren.
TØFFE TAK: Olivier Occéan er blant spillerne som får en del juling innenfor 16-meteren.
 ??  ?? ENIG: Per Ivar Staberg er enig dem som mener det holdes for mye innenfor 16-meteren.
ENIG: Per Ivar Staberg er enig dem som mener det holdes for mye innenfor 16-meteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway