Varden

Tre klubber vil ha Thomas

Thomas Bjaaland (16) er knapt gammel nok til å spille seniorhånd­ball. Likevel ligger norske toppklubbe­r langflate etter ham.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Mange har signaliser­t at de følger med, men tre har vaert konkrete med ønske om å hente 16-åringen fra Gulset til norsk topphåndba­ll.

– Runar i 1. divisjon, ØIF Arendal og Falk Horten har alle ønsket meg, sier unggutten som er et ettertrakt­et talent på parketten.

Mister ikke fotfestet

Det får ikke Thomas til å miste fotfestet.

– Nei, jeg gjør ikke det, men det er stas at flere har lagt merke til det jeg gjør, sier han.

Han mener selv at han trolig trenger ett år til i Herkules.

– Men jeg må spille høyere enn 2. divisjon, sier han som i slutten av juni og begynnelse­n av juli skal spille sitt første mesterskap for Norge.

– Landslagst­reneren mener jeg bør spille minst i 1. divisjon, sier han som fylte 16 år i vår. Først da fikk han spille på Herkules sitt seniorlag i 1. divisjon.

– Jeg har jo trent med dem, så det har vaert veldig bra det. Jeg har det ikke travelt og tenker ikke så mye på interessen fra andre klubber, legger han til.

Han gleder seg til mesterskap­et i Sverige, European Open blir hans første mesterskap.

– Det blir spennende, og jeg mener vi har gode sjanser til å gjøre det bra, sier han.

Yngst på landslaget

Han er yngst på et landslag som består av spillere født i 2000 og 2001. Thomas er 2001-modell. Til tross for det er han en av nøkkelspil­lerne.

– Ja, jeg vil vel si det, smiler 16-åringen som har gjort gode

prestasjon­er for Norge det siste året.

Gode mot Frankrike

Landslaget skal ha to dager på Olympiatop­pen før turen går til mesterskap­et i Göteborg den første uken i juli.

Han mener at landslaget, som består av fire spillere fra Region Sør, men kun Thomas fra Telemark, har gode muligheter til å gjøre det bra.

– Frankrike er en god målestokk, og i mai spilte vi to kamper mot de. Den første ble vi rundspilt. Den andre var bra. Da tapte vi med ett, sier han.

 ??  ?? ETTERTRAKT­ET: Thomas Bjaaland (16) har det fortsatt bra som håndballsp­iller for Herkules, men flere toppklubbe­r er ute etter talentet som i juli spiller uoffisielt EM for Norge.
ETTERTRAKT­ET: Thomas Bjaaland (16) har det fortsatt bra som håndballsp­iller for Herkules, men flere toppklubbe­r er ute etter talentet som i juli spiller uoffisielt EM for Norge.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ??
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ERFARING: Sin unge alder til tross, Thomas (nummer til f.h.) har erfaring fra landslagss­pill.
FOTO: PRIVAT ERFARING: Sin unge alder til tross, Thomas (nummer til f.h.) har erfaring fra landslagss­pill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway