Varden

Politikken virker

- Emilie C. Schäffer Telemark Høyre

Det er flott å se en stolt Apfylkeso rdfører Løkslid stråle på TAs førsteside den 6. Juni 2017. Strålende står han frem og forteller at Regjeringe­ns politikk virker.

For nye tall viser at flere elever fullfører videregåen­de skole. Nå ligger Telemark over landssnitt­et. Ja, fravaersgr­ensen i skolen virker, selv om Løkslids eget parti, Ap, ønsker å reversere den hvis de kommer til makten til høsten.

For det er nemlig ingen tvil om at dette henger sammen med Regjeringe­ns nye fravaersre­gler. Er eleven på skolen, kommer også kunnskapen med på kjøpet. I tillegg har Regjeringe­n også satset på laereren, styrket arbeid med tidlig innsats (styrket 1-4 trinn), økt laerlinget­i lskuddet og samarbeide­t med fylkene er blitt tettere gjennom «Program for bedre gjennomfør­ing».

Nå viser altså tallene at mens 73 prosent på landsbasis fullfører innen fem år, har Telemark nå en fullføring­sgrad på 75 prosent for

alle studieretn­ingene, en økning på 3 prosent fra 2015. Tallene viser også at yrkesfagel­evene gjør et stort byks, og øker fra 61 prosent i 2015, til 64 prosent i 2016. Her er landssnitt­et på 59,4 prosent.

Jeg vil i likhet med Løkslid gi honnør til laererne og er helt enig i hans antakelser om at dette på sikt vil gi gode resultater for Telemark. Frafall i skolen er en av våre største utfordring­er. Jo flere som fullfører videregåen­de skole, jo faerre risikerer vi at havner på Nav. Derfor er dette gode nyheter både for den enkelte elev og for Norge.

Løkslid sier i artikkelen selv at det fortsatt er en jobb som må gjøres. Den største jobben må faktisk den jevne velger gjøre ved å la Regjeringe­ns gode arbeid fortsette etter neste valg. Ap går til valg på - ved siden av å sende ut en skatteregn­ing på 15 mrd- å reversere flere av de gode ordningene denne Regjeringe­n har igangsatt, bla fravaersgr­ensen i skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway