Varden

36-årig godtar drapsdom på 13 år

- TROMSØ

Den 36 år gamle asylsøkere­n fra Rwanda som ble dømt til 13 års fengsel for å ha knivdrept ekskjaeres­ten på Tromsøya i juli i fjor, aksepterer dommen.

– Det blir ingen anke. Vi er ikke enige i premissene i dommen, men ut fra en totalvurde­ring har vi funnet ut av dette, sier 36-åringens forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik, til iTromsø.

32-åring ble drpt

Mannen ble pågrepet og siktet for drapet på 32 år gamle Linn Olsen Uteng 28. juli i fjor. I retten kom det fram at Uteng ble stukket 22 ganger i overkroppe­n. 36-åringen forklarte at han ikke husket noe fra hendelsen og mente ekskjaeres­ten hadde knivstukke­t ham først. Dette festet ikke letten lit til. Dommen falt i Nord-Troms tingrett i slutten av mai.

De to traff hverandre på et asylmottak i Tromsø der Uteng jobbet. 36-åringen kom til Norge i 2008, men fikk endelig avslag på asylsøknad­en i oktober 2010. Siden har han oppholdt seg ulovlig i Norge, men fordi han oppga feil identitet ved å si at han kom fra Kongo, har det ikke vaert mulig å sende ham ut av landet.

Tiltalte ringte selv politiet og fortalte om drapet. Halvannen time senere ble Uteng funnet knivstukke­t og død i leilighete­n på Tromsøya. Asylsøkere­n var i samme bolig og ble pågrepet og siktet for drapet, som han senere erkjente i avhør.

Erstatning

I tillegg til fengselsst­raffen, er 36-åringen dømt til å betale begge Utengs foreldre 200.000 kroner i oppreisnin­gs erstatning. Han er også dømt til å betale erstatning for begravelse og psykologti­mer. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway