Varden

Må utnytte sjansene

Pors var klart best ute på banen mot topplaget Fløy, men gjestene var mye mer effektive. De scoret to ganger mot hjemmelage­ts ene, dermed endte det 1–2 på Vessia.

- PORSGRUNN ▶ Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Hjemmelage­t spilte en god kamp, bortsett fra at de ikke klarte å utnytte overtaket i spillet og sette sjansene sine.

De produserte mange nok sjanser til å slå Fløy, men de klarte dessverre ikke for dem å sette sjansene. Nå ser det mørkt ut med tanke på opprykk for de blåkledde. Etter lørdagens tap er de nå ni poeng bak nettopp Fløy på tabellen.

Skuffet

Lagkaptein Ulf Riis ble sendt fram i angrep de siste to minuttene i et forsøk på å utlikne. Det hjalp ikke, selv om han prøvde så godt han kunne.

– Med så mye ballinneha­v, og med alle de sjansene vi skapte, må vi score flere mål. Skal vi rykke opp, må vi sette flere av de store sjansene vi har mot Fløy lørdag, sier kapteinen.

– Det er en rebus vi må løse kjapt hvis vi skal oppnå målsetting­en vår. Igjen er vi det klart beste laget, det sier litt om problemene vi har akkurat nå. Jeg må innrømme at jeg er skuffet over at vi tapte denne kampen.

Spillemess­ig bra

Trener Tommy Svindal Larsen synes laget hans viste mye bra selv om det endte med tap lørdag.

– Fløy legger seg bakpå, men vi får kampen inn i vårt spor. Vi må skape rom som egentlig ikke er der, men vi klarer det også.

Banespille­t var treneren godt fornøyd med, men ikke med effektivit­eten Pors viste mot Fløy.

– Egentlig er jeg fornøyd med kampen og spillet vi presterte. Men det handler også om å vaere god i boksen begge veier. I dag kom det vel litt for enkle mål imot samtidig som vi ikke er flinke nok til å utnytte sjansene våre godt nok, forklarer en fattet Tommy Svindal Larsen.

Langsiktig

Svindal Larsen vet at det bare er en ting som gjelder.

– Vi må bare jobbe hardt videre. Målsetting­en vår er fortsatt å rykke opp, men vi har også en langsiktig strategi med dette laget. Først og fremst skal vi bygge oss opp, og utvikle oss videre. Uansett om vi tapte i dag er vi på god vei.

– Jeg og laget har et lengre perspektiv enn bare denne sesongen, og vi er opptatt av å bygge sten på sten. Vi er på god vei, men har fortsatt et langt stykke igjen.

Fløys trener Mattias Andersson var glad for tre poeng.

– Nå har vi ni poeng ned til vår hardeste konkurrent. Det var sterkt å vinne, og seieren var viktig for oss, sier svensken med fortid i Odd.

 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? TØFFE DUELLER: Ulf Riis og de andre Pors-spillerne fikk tøff motstand da de prøvde seg i luften mot slutten av kampen. Fløys midtstoppe­re ga ikke ved dørene.
FOTO: MORTEN SKIFJELD TØFFE DUELLER: Ulf Riis og de andre Pors-spillerne fikk tøff motstand da de prøvde seg i luften mot slutten av kampen. Fløys midtstoppe­re ga ikke ved dørene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway