Varden

Østre Porsgrunn kirke

-

Det har i alle år etter at Østre Porsgrunn kirke (bildet nederst på siden) brant ned blitt skrevet utallige innlegg og leserbrev. Egentlig er det skamfullt at det ikke har skjedd mer i saken enn denne skrivinga.

Hvem som bestemmer er jo ikke godt å si, det er vel umulig å slå fast hvem som gjør det.

Det som i alle fall er helt klart at når Ole Henrik Lia kommer inn i «bildet» må man vaere på vakt. Mulig Lia ble «headhuntet» av Fellesråde­t, for å tale deres sak mot menigheten­s ønske.

Det er merkelig hvordan en talefør, taletrengt, bedreviter og «verdensmes­ter» som Ole Henrik Lia blir lyttet til. Det er nesten så han forleder folk vekk fra gyldige og fornuftige vedtak, gjort i riktige og demokratis­ke fora.

Må det på død og liv bygges en ny kirke på stedet? Dette kan jo vaere et eksempel på at «samrører» man politikk og religion så blir resultat heller dårlig, meget dårlig.

Får meg til å tenke på følgende sitat, fra en laerd mann/ politiker: «når fanden ikke ville at noe skulle skje, nedsatte han den første komité». Hvorvidt det ene eller andre alternativ­et blir resultatet, har nok ikke det så stor betydning for Porsgrunn sin befolkning.

Sees til julegudstj­eneste når den tid kommer.

Bård Øygarden

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway