Varden

Jakter på vertsfamil­ier

Utveksling­sorganisas­jonen Youth For Understand­ing (YFU) søker eventyrlys­tne familier i Telemark.

- ▶ SKIEN

I august kommer en gruppe utveksling­selever fra hele verden til Norge for å gå på en norsk skole og bli del av en norsk familie i ett år. Om noen av dem kommer til Telemark, avhenger av om noen melder seg som vertsfamil­ie. Det skriver YFU i en pressemeld­ing.

Organisasj­onen vil gjerne at deres elever «skal få oppleve hverdagsli­vet i en av områdets gjestfrie familier»: Om Laura fra Estland eller Polina fra Latvia havner i Telemark, avhenger av om YFU finner familier som ønsker å bli kjent med en ungdom fra et annet land og tør å ta sjansen på et annerledes og spennende år.

Så langt er det ingen familier i Telemark som har meldt seg, blir det presisert. YFU ønsker vertsfamil­ier av alle slag. Det viktigste er at familien har et ønske om å gi eleven et godt år i Norge.

– Målet er at eleven skal bli integrert i lokalsamfu­nnet og bruke fritiden sin som annen ungdom. Det er ikke meningen at familien må tilbringe all sin tid med eleven, men eleven bør inkluderes i familiens aktivitete­r, slik at han eller hun føler seg som en del av familien, sier i n bo und koordinato­r i Y FU, Ida Nyrud.

YFU har ifølge pressemeld­ingen god erfaring med å sende elever til bygda og mindre byer. – På mindre steder er miljøene mindre, og det er lettere å bli kjent med andre med samme interesser. Vi opplever at folk på små steder er flinke til å integrere elevene, og at de blir godt ivaretatt både på skolen og fritidsakt­iviteter. Ifølge Ny rud kommer mange av elevene til Norge for å oppleve norsk natur, og naerheten til naturen på mindre steder er noe de setter stor pris på.

YFU er en ideell organisasj­on som er drevet av frivillige. Alle YFUs familier er derfor frivillige og får ingen økonomisk kompensasj­on.

 ??  ?? TRENGER VERTSKAP: Ida Nyrud i YFU.
TRENGER VERTSKAP: Ida Nyrud i YFU.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway