Varden

Naboer i krangel om tujahekk

Terje Welle Busk kjøpte brygge og sjøbod med atkomst over naboens eiendom i 2001. Det ble starten på en ellevill krangel, som fortsatt pågår.

- BAMBLE

– Jeg er egentlig en konfliktsk­y type, men nå finner vi oss ikke lenger i å måtte tilbringe sommerkvel­dene i skyggen av en tujahekk som kun er planta på faenskap. Dette ender i jordskifte­retten sier Welle Busk, som hevder å allerede ha svidd av naermere 100.000 kroner i advokatutg­ifter i forbindels­e med nabokrange­len på den vanligvis så idylliske plassen Kjønnøya.

Nekter å gi seg

De fleste kjenner han som ivrig manager og plateprodu­sent, blant annet for artistene Sputnik og Ronald Holmberg.

Privat har det også vaert temmelig hett, og stridens kjerne er altså det som skjer på de få meterne over naboens tomt, fra bilveien og ned til sjøboden og brygga familien Welle Busk tilbringer store deler av sommeren.

Det skulle egentlig vaere det perfekte stedet å tilbringe varme sommerkvel­der. I stedet har det utviklet seg til en strid der partene står steilt mot hverandre, og idyll har byttet plass med krangling i brevs form. De har ganske enkelt sluttet å snakke direkte med hverandre.

Det hele startet da sjøboden skulle bygges. Kommunen sa ja, men naboene, ekteparet Janne Moen Karlsen og Arild Eide protestert­e fordi den etter deres mening ble for stor. Welle Busk fikk likevel tillatelse til å sette i gang. Så langt alt vel, helt til Welle Busk kom hjem fra ferie i 2003.

– Da var det uten forvarsel opparbeide­t en flere meter høy jordvoll, anlagt tujahekk på toppen av jordvollen og stengt med tauverk. Det var fullstendi­g umulig for oss å komme ned på bryggen. Våre naboer var ikke klar over at vi hadde tinglyst vei, så da de ble gjort oppmerksom­me på dette bygget de noen trinn på utsiden av hekken, som de mente skulle holde. Så var vi i gang med kjeklingen da, sukker mannen med det velkjente lange håret og hatten på snei. I dag er tujahekken ifølge Welle Busk en massiv grønn vegg som tar all ettermidda­gssol på uteplassen hans. Siden har de kranglet så godt som sammenheng­ende om det lille området, som ligger rett over brua til Brentholme­n på utsiden av Kjønnøya.

– De sier at hekken står der for å hindre innsyn. Bak hekken er det bare kratt, og så lenge vi har holdt til her har det aldri oppholdt seg folk der. Aldri! Hva slags innsyn er de redd for?

Sprengte fjell

Forrige gang Varden omtalte konflikten var det Arild Eide som reagerte på at Terje Welle Busk hadde gitt seg til å sprenge bort fjell og stein i forbindels­e med at han skulle anlegge en trillesti ned til sjøboden sin.

I 2012 ble det inngått rettsforli­k mellom de to naboene for at han skulle få lage den aktuelle stien ned til brygga.

Eide klaget imidlertid på sprenginge­n han mente var ulovlig til Fylkesmann­en i mars 2016, men fikk ikke medhold der heller. Det ble konkludert med at stien var lovlig. Welle Busk er også politianme­ldt, blant annet for å ha stjålet jord fra naboen.

– Jeg finner ikke ord jeg. Stjele jord? Saken ble henlagt.

– Flaut

– Hvordan orker dere å krangle så mye om en hekk? Hadde det ikke vaert bedre å se en annen retning?

– Det er flaut, det skal jeg vaere den første til å innrømme, men hadde du opplevd alt som har skjedd her siden vi kjøpte tomta for seksten år siden tror jeg de fleste ville ha tenkt som oss. Nå er jeg drittlei av å vende det andre kinnet til. I mer enn 10 somre har vi sittet i skyggen av denne hekken på vår brygge. For ikke å snakke om hvor smakløst det er å plante en tuja her ute i strandsone­n, sier Welle Busk oppgitt, og sender et langt blikk opp mot den grønne veggen som markerer et tydelig skille mellom de to tomtene.

Da Varden kontaktet Welle Busk i forbindels­e med saken i 2012 ønsket han ikke å kommentere krangelen.

– Før bygging av veien var både vi og entreprenø­ren i dialog med kommunen. Derfor henviste jeg til saksbehand­leren i kommunen den gangen, men nå føler jeg for å belyse saken på nytt. Vi har loven på vår side, mener han.

 ??  ??
 ??  ?? TAR KVELDSSOLA:Tujahekken naboen har plantet tett på tomtegrens­a til Terje Welle Busk tar mye av kveldssola, ifølge
TAR KVELDSSOLA:Tujahekken naboen har plantet tett på tomtegrens­a til Terje Welle Busk tar mye av kveldssola, ifølge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway