Varden

Nye Veier vil ha gassvei nå

Nye veier ser på muligheten for å bygge to kilometer ny «gassvei» i Bamble. Det vil fjerne flaskehals­en ved Rugtvedt.

- Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Føringen for å utbedre «gassveien» har vi via Nasjonal Transportp­lan som nå er vedtatt i Stortinget. Vi har kontorene inntil «gassveien» og ser hvor stor trafikken her er. Spesielt ille er det i tidspunkte­ne rundt skolestart og -slutt hvor mange barn og unge ferdes langs veien, forteller Magne Ramlo, prosjektdi­rektør for utbygginge­n av E18 Langangen-Grimstad.

På kontoret har han rundt 20 ansatte og entreprenø­ren Haehre bygger opp kontorrigg for 60-70 kontoransa­tte like ved. Når anleggsvir­ksomheten er i full gang vil det i tillegg vaere kanskje ytterliger­e 300 personer i virksomhet i området.

– Flytter vi trafikken bort fra bebyggelse­sområdet til traseen som ligger i Statens vegvesens tidligere regulering­splan er dette et godt HMS-tiltak som og er til stor nytte for omgivelsen­e, sier han.

Vil bygge to kilometer

Veistrekni­ngen er ca. to kilometer lang og vil gå omtrent fra rundkjørin­gen naermest Lasses til krysset mot Herum.

– Vi skal ha mye massetrans­port og det vil lette atkomst til anleggsomr­ådet. I tillegg får vi ført gjennomgan­gstrafikk bort fra områdene vi skal jobbe i når vi setter i gang med strekninge­n østover fra Rugtvedt, sier Ramlo.

Veien fra Rugtvedt til Vold er fylkesvei og Nye veier er avhengige av ja fra fylkeskomm­unen.

Vi bygge ferdig

I Bamble har ordfører Hallgeir Kjeldal vaert i kontakt med fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid og Knut Duesund, leder for hovedutval­g for samferdsel. Målet er å få fylkeskomm­unen med på en løsning for å få oppgradert den resterende veien mot Skjerkøyve­ien på halvannen kilometer.

– Dette vil hele det politiske miljø i Bamble støtte, sier ordfører Kjeldal. Han berømmer Bård Hoksruds innsats, og er glad passusen i Nasjonal Transportp­lan kom på plass.

Kommunen fikk planene fra Nye veier mandag og har berammet et ekstraordi­naert formannska­psmøte 22. juni for å behandle saken. Kjeldal håper alle i fylket ser viktighete­n av å få gassveien fullført etter 40 års kamp. Det støttes av varaordfør­er Heidi Herum, Venstre-leder Dag Yngland og Rødts leder Ole Roger Dyrkorn.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? GLADE: Venstreled­er Dag Yngland, ordfører Hallgeir Kjeldal (Ap), Rødt-leder Ole Roger Dyrkorn og varaordfør­er Heidi Herum (Sp). Ny gassvei vil starte rett ved rundkjørin­gen ved Lasses og gå til Herumveien.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN GLADE: Venstreled­er Dag Yngland, ordfører Hallgeir Kjeldal (Ap), Rødt-leder Ole Roger Dyrkorn og varaordfør­er Heidi Herum (Sp). Ny gassvei vil starte rett ved rundkjørin­gen ved Lasses og gå til Herumveien.
 ??  ?? ILLE: Magne Ramlo i Nye veier synes «gassveien» har mye trafikk.
ILLE: Magne Ramlo i Nye veier synes «gassveien» har mye trafikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway