Varden

Hvorfor velge dyreste alternativ?

- Heidi Lundsett På vegne av foreldre i øvre Gjerpen

Torsdag blir en viktig sak for kommunen etter all sannsynlig­het vedtatt; å bygge ny barnehage i sentrum. Så flott!

Og i den forbindels­e har jeg noen spørsmål jeg håper ordfører og bystyremed­lem går gjennom før stemmeavgi­vning.

Hvorfor gikk HOOP

i sitt møte, torsdag 8.juni, inn for det som må bli den desidert dyreste løsningen? I sakspapire­ne som ble lagt ut i forkant av møtet var rådmannens innstillin­g fortsatt et alternativ: å bygge barnehage med 180 plasser og legge ned satelitter og paviljonge­r.

Det andre alternativ­et

var å bygge en barnehage med 144 plasser og å bevare Tufte. Sistnevnte var rimeligste alternativ. Men rett i forkant av møtet ble det gjort vedtaksend­ring. Det ble vedtatt 180 plasser óg å bevare Tufte. Uten å gå gjennom de økonomiske rammene rundt det. Dette kommentert­e også økonomisje­fen, at budsjettet ville se annerledes ut ved et slikt vedtak.

Det er ingen

hemmelighe­t at jeg har ønsket at både Fossum og Tufte skal bestå, samtidig som ny sentrumsba­rnehage ønskes velkommen, og jeg er så klart glad for at Tufte ser ut til å bestå denne runden. Men ved å bygge med en så markant overkapasi­tet på barnehagep­lasser for kommunen totalt, så er jeg spent på hvor kort tid det kommer til å gå før Tufte igjen er nedlegging­struet.

Det sier seg

selv at et område i vekst trenger barnehagep­lasser. Øvre Gjerpen har en del. Men det blir ikke nok med kun Venstøp og Limi igjen som barnehager der. Og langt mindre hvis 200 nye boliger står ferdig innen 2026 - som er gjeldende regulering­splaner.

Øvre Gjerpen trenger

barnehagep­lasser. Barn og foreldre ønsker barnehage i naermiljøe­t og egen skolekrets (det er langt i fra at barnehage kun blir vurdert ut fra jobb/skolehverd­ag for foreldre, som det ble uttalt i HOOP). Og ikke minst trenger de ansatte en forutsigba­r arbeidshve­rdag.

I diskusjone­r frem

mot dette vedtaket er det også fremsatt en del antakelser og feilinform­asjon angående barnehagen­es tilstand. Foreldre ser både utførte oppgraderi­nger og generelt god standard på byggene. Tilstandsr­apporter som kunne bekrefte den uttalte dårlige standarden mangler. Er det virkelig lurest å velge det desidert dyreste og minst utredede alternativ­et?

 ??  ?? NESTE UT: Artikkelfo­rfatteren tror barnehagen på Tufte er truet i neste runde.
NESTE UT: Artikkelfo­rfatteren tror barnehagen på Tufte er truet i neste runde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway