Varden

Nå er omkampen i gang

- Åslaug Sem-Jacobsen

På tide å ta opp stridsøksa. Telemarksø­ksa. Den vi har i fylkesvåpn­et vårt. Jeg kjenner jeg aldri har vaert så motivert som jeg er nå for å sørge for regjerings­skifte.

Valgkamp er interessan­t og gøy det, men for meg og Senterpart­iet har det de siste dagene blitt skikkelig alvor. For forrige uke slo Høyre, Frp, Venstre og KrF Telemark sammen med Vestfold med tvang. Ingen av de to fylkenes fylkesting ønsker denne kunstige konstruksj­onen av en region, som kun er blitt som den er blitt fordi de fire partiene på Stortinget på død og liv vil halvere antallet fylker.

De bryr seg katta om at prosessen i reformen har vaert dårlig. Eller at resultatet er helt uforståeli­g; noen fylker får stå alene mens andre slås sammen i mega-regioner slik at ubalansen blir total mellom disse. Ikke er det tilført de nye regionene noen nye opp- gaver av verdi heller. Og tvang synes altså regjeringe­n og støttepart­iene at er en flott og demokratis­k fremgangsm­åte...

Det som er så innmari trist er at de som tvinger den innholdslø­se reformen igjennom er de to partiene (H og Frp) som egentlig bare vil skrote fylkene og et tredje forvaltnin­gsnivå først som sist. Det får de ikke flertall for. Så da er det ikke dem i mot å gjennomfør­e en skikkelig dårlig regionrefo­rm som på sikt vil gi det samme resultatet, siden den reformen vi nå har fått bare undergrave­r fylkenes betydning.

Ogvii Telemark er uomtvistel­ig av de store taperne i minister Sanners reform. Vårt geografisk varierte fylke skal slås sammen med et lite fylke langs E18 som med langt flere innbyggere enn oss kommer til å få mer påvirkning på politikk og samfunnsli­v enn telemarkin­gen. Han som har erfaring og forståelse for de utfordring­ene og muligheten­e kommunene i Telemark har.

Så vi er nå dessverre garantert en ytterliger­e sentralise­ring av arbeidspla­sser og makt til Vestfold om reformresu­ltatet holder stikk etter valget. Det vil ramme Øvre Telemark spesielt, men også fylkeshove­dstaden vår, som ikke lenger vil vaere fylkeshove­dstad.

Og det kan vi ikke sitte stille og se på skjer. I alle fall kommer ikke Senterpart­iet og jeg til å godta dette uten kamp. Og kampen står i valgkampen. For kommer vi i regjering sammen med Arbeiderpa­rtiet så reverserer vi tvangsvedt­aket. Selvfølgel­ig gjør vi det. Og ikke bare fordi det altså er tuftet på tvang, men fordi reformen er fullstendi­g hul. Og ikke minst så er vedtaket veldig ødeleggend­e for alle som jobber aktivt for å skape vekst og utvikling rundt om i hele Telemark. Jeg og stridsøksa mi er klar. Stortingsk­andidat Telemark Sp

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KAMPKLAR: Åslaug Sem-Jacobsen har stridsøksa klar.
FOTO: PRIVAT KAMPKLAR: Åslaug Sem-Jacobsen har stridsøksa klar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway