Varden

Tror det snur mot Sogndal

To mål. Det er foreløpig fasit for Olivier Occéan i årets eliteserie. Etter søndagens kamp mot Sogndal håper han å kunne plusse på minst ett.

- SKIEN

Spissveter­anen trekker på smilebånde­t når han blir konfronter­t med sesongens foreløpige scoringsfa­ngst.

Lar seg ikke stresse

– Jeg er jo spiss, så jeg skulle selvfølgel­ig gjerne hatt et par scoringer til, sier Occéan – fortsatt med et smil om munnen.

– Jeg har jo vaert med i dette gamet i noen år og vet at det går litt opp og ned. Det er sånn det er, sier spissen.

Han lar seg ikke stresse av at han enn så lenge må finne seg i å dele toppscorer­tittelen med høyreback Espen Ruud og Riku Riski.

Opp og ned

– Jeg er ganske trygg på at det kommer til å løsne snart og jeg tror på scoring mot Sogndal, sier Occéan.

Han understrek­er at han, selv om han ligger litt etter skjema når det kommer til antall scoringer, fortsatt har bra med selvtillit.

– Det er ikke noe jeg går rundt og tenker veldig på. Jeg har som sagt vaert med i noen år og jeg vet at det plutselig snur. Det gjør det alltid.

Han har et poeng. På samme tid i fjor sto spissen med tre i margen. Han endte til slutt på 10. Om det blir tosifret i år, gjenstår å se.

– Det blir helt sikkert flere enn to, men om det blir 10? Vi får se, sier spissen som uansett gleder seg til søndagens kamp.

Lenge siden sist

– Det blir tøft. Sogndal er et godt organisert lag, så vi må jobbe knallhard om vi skal slå dem. Men vi skal vaere bedre enn dem og jeg har trua på poeng. Jeg gleder meg.

Sist han tegnet seg på scoringsli­sten på Fosshaugan­e var tilbake i september 2004. Det begynner å bli noen år siden.

– Fotball er først og fremst et lagspill, så det viktigste er at vi scorer – ikke nødvendigv­is at det er jeg som scorer. Men jeg er jo spiss, så jeg vil selvfølgel­ig score mål og jeg tror det løsner mot Sogndal, sier Occéan.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TOPPER: Høyreback Espen Ruud og Riku Riski står med like mange scoringer som Olivier Occéan i årets eliteserie – to.
FOTO: NTB SCANPIX TOPPER: Høyreback Espen Ruud og Riku Riski står med like mange scoringer som Olivier Occéan i årets eliteserie – to.
 ??  ?? TROR PÅ SCORING: Olivier Occéan har ikke
TROR PÅ SCORING: Olivier Occéan har ikke

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway