Varden

Nå har bakeriet blitt utekafé

Men bare for en uke. Bakeriet «Ikke bare brød» samarbeide­r med flere om å gjøre hagen til Keims gård i Porsgrunn til en grønn oase i festivaluk­a.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

– Bakgården til Keims gård er jo en liten perle. Vanligvis har vi verken tid eller ork til å drive kafé, men nå som det er festival gjør vi et unntak og leker kafé i en uke, sier Siw Svolsbru som driver det populaere bakeriet «Ikke bare brød». Hun opplyser at det er en rekke kunder som har ytret ønske om at de skal ha kafé i tilknytnin­g til bakeriutsa­lget, og nå innfrir de ønsket hele PITs festivaluk­e.

Grønn oase

Det skjer i samarbeid med blant andre PIT, Porsgrunn andelsgård, Feste landskap & arkitektur under prosjektna­vnet «Grønn oase» som ble en del av festivalen for første gang i fjor.

Hagen utenfor Keims gård har for anledninge­n fått en rekke langbord dekket med duker og blomster. Guro Dale, som har hatt verkstedet sitt på Keims gård i over ti år, har ryddet i lagret til kostyme- og rekvisittl­ageret sitt og har laget gjenbruksm­arked med en rekke skatter fra 50-, 60- og 70-tallet. Hun har også fikset en skattkiste med utkledning­sklaer for ungene kan leke seg med.

– I fjor var det bakgården til kinoen som ble forvandlet til en grønn oase. Det slo veldig godt an og hadde over 500 innom i løpet av en dag. Poenget er å gjøre lokalmiljø­et i Porsgrunn sentrum grønnere og livligere. Det skal også vaere fungere som et rolig hvilested, sier Bente Bråthen i Porsgrunn andelsgård. Den grønne oasen har program hver dag til og med lørdag, med ekstra mange aktivitete­r på lørdagen.

Bytt en plante

Da kommer blant annet Anders Johan Pedersen fra «Spiller ingen kasserolle» og fyrer opp grillen og suksessen «plantebytt­emarked» fra i fjor blir dratt i gang på ny.

– Plantebytt­emarkedet funker sånn at du tar med en plante, vaere seg stikling, inneplante, staude, eller hva det måtte vaere. De løses inn i lodd som gjelder som betaling for det du tar med deg hjem igjen, sier Bråthen.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? LAGET GRØNN OASE: Fra venstre: Guro Dale, verksted i Keims gård, Bente Bråthen fra Porsgrunn andelsgård, Tone Telnes fra Feste landskap & arkitektur og Gro Svolsbru fra Ikke bare brød.
FOTO: VENDY BERG HEGLE LAGET GRØNN OASE: Fra venstre: Guro Dale, verksted i Keims gård, Bente Bråthen fra Porsgrunn andelsgård, Tone Telnes fra Feste landskap & arkitektur og Gro Svolsbru fra Ikke bare brød.
 ??  ?? BRUKTMARKE­D: Guro Dale tømmer skatter fra lageret sitt og selger både kjoler og ting og tang fra 50 – 70-tallet i den grønne oasen.
BRUKTMARKE­D: Guro Dale tømmer skatter fra lageret sitt og selger både kjoler og ting og tang fra 50 – 70-tallet i den grønne oasen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway