Varden

Nå er det alvor

-

Fredag kom en ny, sørgelig flyttemeld­ing: Fylkesmann­en flyttes til Tønsberg. Den tidligere Frp-politikere­n Per Arne Olsen blir samtidig fylkesmann for den nye regionen Telemark blir en del av.

Dermed fortsetter sentrale myndighete­r den nokså utilslørte oppbygging­en av Tønsberg. Fra 2006 til 2015 har Tønsberg hatt en vekst på 33,7 prosent i statlige arbeidspla­sser. Vestfoldby­en har fått 906 flere slike. Grenlands vekst er kun 253 arbeidspla­sser (+13,1 prosent). Etter dette er det besluttet å flytte politiet og statsadvok­atene til Tønsberg. Veksten fortsetter, med andre ord. Et samfunn kan ikke basere seg på statlige arbeidspla­sser, men det er tale om viktige kompetanse­arbeidspla­sser som skaper ringvirkni­nger.

Det er et faktum at det er en skjevforde­ling. Hvorfor dette skjer, er vanskelig å få et helhetlig bilde av. Så vidt vi forstår er begrunnels­en, blant annet, for å flytte fylkesmann­en til Tønsberg fordi Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap, politi, domstol allerede er lokalisert hit. Vi stiller oss svaert undrende til at behovet for samlokalis­ering tydeligvis øker i takt med at kommunikas­jonsverktø­yene og -muligheten­e blir stadig bedre. Det gir ikke mening. Det grenser til det absurde når vi ser begrunnels­en for å legge statsadvok­atene til Tønsberg. Som altså er at det er vanskelige­re å rekruttere folk til Grenland. Dette er svaert lite troverdig og alvorlig.

Hva nå, Telemark? Mange er sinte og skuffede. Med god grunn. Vi må samtidig erkjenne at vi må gjøre oss selv mer attraktive. Den naere historien har vist at det er en vanskelig kamp, men den må tas. Det er alvor nå.

 ??  ?? Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen
Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway