Varden

Utsolgt før salgsstart

Alle leilighete­ne i boligprosj­ektet Maelahagen trolig solgt – før de går ut for åpent salg.

- SKIEN

– Det hele begynte med at vi fikk besøk av en utbygger som hadde en liten tomt. Det er ikke ofte vi har så små prosjekter, men det er desto mer hyggelig når vi får det til. Interessen for dette prosjektet var veldig god, forteller administre­rende direktør Marianne Hegna i Skien Boligbygge­lag, SBBL.

Resultatet ble samarbeids­prosjektet Maelahagen – der en hage på 650 kvadratmet­er på Maela kommer til å bli erstattet av et leilighets­bygg med fire boenheter. Torsdag var tre av de fire leilighete­ne «gått» til medlemmer av borettslag­et.

Romslig uteplass

– Den fjerde leilighete­n er det litt usikkerhet knyttet til. Vi har en kjøper med forkjøpsre­tt, men vedkommend­e har bedt om betenkning­stid. Derfor kan det hende at den går ut på markedet likevel, og da er det førstemann til mølla som gjelder,sier eiendomsme­gler Tone Lillefjaer­e.

– Det er naerheten til Lundedalen, gangavstan­d til byen, et familieven­nlig strøk, nytt og moderne. Det er jo det folk har falt for her. Romslige utearealer betyr også mye når folk flytter til leilighet, legger hun til.

– Så blir jo Maelagata snart miljøgate. Det kommer som et tiltak i Bypakke Grenland, sier daglig leder Anders Meland i M2M Eiendom, selskapet eier tomta og ba om et samarbeid med boligbygge­laget om å bygge ut hagen, som har en aerverdig villa fra 1910 som naermeste nabo.

Salgsprose­ssen

I Maelahagen fristet SBBL med fire nye leilighete­r på 74 kvadratmet­er til et innskudd på under 1,5 millioner kroner. Det strømmet på med henvendels­er, og til slutt var det 80 personer som hadde satt seg på interessel­ista.

– Vi har ikke kunnet ta tak i dem som bare er interessen­ter ennå, på grunn av interessen fra de som har forkjøpsre­tt. Det kan hende at Maelahagen ikke kommer ut i det åpne markedet, sier Lillefjaer­e. Med «det åpne markedet» mener hun salg til dem som ikke er medlemmer av SBBL. – Det er en av fordelene med å vaere medlem – at du har muligheter for å gå foran de andre i køen når det kommer et boligprosj­ekter du kan vaere interesser­t i å flytte til, sier Lillefjaer­e.

– M2M Eiendom eier 4,8 mål i området og er i gang med å regulere resten for utbygging.,sier Meland.

 ??  ?? MAELAHGEN:
Her blir det fire boliger. Innskuddet er satt til 1.478.000 kroner med fellesutgi­fter på 6.389 kroner i måneden. Nå er alle fire trolig solgt etter til SBBL-medlemmer, som fikk førsterett til å kjøpe da prosjektet ble offentligg­jort for en...
MAELAHGEN: Her blir det fire boliger. Innskuddet er satt til 1.478.000 kroner med fellesutgi­fter på 6.389 kroner i måneden. Nå er alle fire trolig solgt etter til SBBL-medlemmer, som fikk førsterett til å kjøpe da prosjektet ble offentligg­jort for en...
 ??  ?? MAELAGATA: I denne hagen ved Maelagata kommer firemannsb­oligen. Fra venstre: Tone Lillefjaer­e, Anders Meland og Marianne Hegna.
MAELAGATA: I denne hagen ved Maelagata kommer firemannsb­oligen. Fra venstre: Tone Lillefjaer­e, Anders Meland og Marianne Hegna.
 ??  ?? UTEPLASS: For dem som flytter til leilighet er en stor utepass viktig, tror Lillefjaer­e.
UTEPLASS: For dem som flytter til leilighet er en stor utepass viktig, tror Lillefjaer­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway