Varden

Vil du teste wakeboard?

Før var det proffene som kjørte og turistene som måpende sto og så på. Nå må selv proffene vente på tur i kabelparke­n på Norsjø Ferieland.

-

Det viste seg nemlig at det ikke var så skummelt – eller så vanskelig – som mange trodde.

– Man kan i alle fall si at alle er mer enn kvalifiser­t til å forsøke seg her, uansett bakgrunn de måtte ha. For noen er det alvor, for andre bare gøy. Begge deler fungerer helt fint.

Hvem som helst

Det sier Nora Andersen.

Hun er ingen hvem som helst på brett på snø og vann, og hører til i kategorien for dem som mener alvor, men fjorårets EM-bronsevinn­er i øvelsen wakeskate fronter like gjerne hjemmebane­n som en arena for nettopp hvem som helst.

– Skikkelig moro at så mange flere har tatt sjansen på å prøve seg her, sier Nora, og gløtter ut på arenaen som er et av sommerens faste innslag for stadig flere.

Fordi mange har forstått at man ikke behøver å sveve opp ned gjennom lufta fra hoppene for å ha noe der å gjøre, forteller antallet som kjøper seg rett til å prøve.

– Før tenkte nok mange at man måtte vaere skikkelig god. Det må man absolutt ikke, understrek­er Nora.

Kne- og pizzabrett

– Her er det ikke noe minstekrav til ferdighete­r. Er man ute etter å teste hoppene, er det bare å prøve. Vil man heller bare henge med noen runder rundt på kne- eller pizzabrett­et, går det minst like bra. Det er akkurat dette mange har oppdaget de siste årene.

Akkerhauge­ns frontfigur på brett jobber litt i parken, og håper at den økende interessen for kabelparke­n vil resultere i økt rekrutteri­ng til Norsjø Wakeboardk­lubb. Spesielt setter hun pris på de unge som faller for den våte fristelsen.

Endelig, jenter

– Ikke minst jentene. Det er liksom typisk jenter å holde god avstand til ting som virker litt skummelt, men det er gledelig mange som har blitt med her. Helt uten store ambisjoner om annet enn å ha det gøy.

Andersen legger til at den største risikoen man løper, er å bli kliss våt. Selv har hun omtrent ikke hatt skader verdt omtale.

– Som ved all annen fysisk aktivitet, er det mulig å pådra seg skader, men det er veldig sjelden. Man kan også skade seg ved å dette ned trappa, lyder påminnelse­n fra Nora.

Kabelentus­iastene har kommet fra både naer og fjernt – sistnevnte definert som Oslo og øvrige turister som tilfeldigv­is oppdager banen i Telemark.

Barnas park

Og i juli blir det også Barnas kabelpark. Nora vet at det er en slager.

– Før ordinaer åpningstid slipper vi barna til. Da senker vi farten litt og tilbyr at instruktør­er blir med ut. Ofte blir det to på samme brett, og da er det ikke så skummelt å forsøke seg. Dette har blitt veldig populaert. Tekst og foto: Bjørn Borge

 ??  ??
 ??  ?? UTVALG: EM-bronsevinn­er Nora Andersen med litt av utvalget, knebrett og vannski.
UTVALG: EM-bronsevinn­er Nora Andersen med litt av utvalget, knebrett og vannski.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway