Varden

Sommeren er endelig her

-

På mange måter har den kommet litt snikende på oss i år, men nå er sommeren her. Reiseradio­en er i gang, skolene har tatt ferie og den gode tiden er over oss. Det er gode uker for de fleste og uansett hvordan du planlegger å bruke de neste ukene, håper vi at du får stor glede av sidene du nå holder i hånda.

Vi i Varden syntes det er ekstra stas å vise fram noe av det flotte sommer-Telemark har å by på og i bilaget som følger dagens avis kan du lese mer om sommeren i Norges vakreste fylke. Det som er ekstra gøy er at det ikke bare er vi telemarkin­ger som ser kvaliteten­e ved å feriere her, meldinger kan tyde på at flere turister har fått øynene opp for hva vi har å by på.

I Telemark meldes det om forsiktig optimisme foran sommerseso­ngen 2017, I antall bookinger skal det ligge an til beste sommer på 122 år for Dalen hotell, og for første gang er det nesten tomt for turistbros­jyrer for Telemark, melder Visit Telemark. 2015 var et rekordår for utenlandsk turisme til Norge og tallene tyder på at tendensen fortsetter inn i 2017. Tall fra Statistisk sentralbyr­å viser at det fra januar til mai i år var en økning i antallet utenlandsk­e overnattin­ger på hotell, hytte og campingpla­sser med åtte prosent, når man sammenlikn­er med fjoråret. Det skal bli spennende å se om dette betyr gode nyheter også for Telemark.

Det er alltid hyggelig med besøk, men vi telemarkin­ger burde også bli flinkere til å bruke vårt eget fylke i sommer. Det er bare å bla videre i dette bilaget og se på noe av det du kan oppleve her hjemme i sommer. Vi i Varden ønsker deg en riktig god sommer og håper du koser deg med sommerbila­get vårt.

 ??  ??
 ?? Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør ??
Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway