Varden

Kappes i vinden

Hver uke samles flere titalls seilbåter på Eidangerfj­orden. Trauste familiebåt­er fra åttitallet konkurrere­r med moderne regattabåt­er og båtene er fra 8 til 45 fot.

- Tekst og foto: Tore Øyvind Moen

Vi kaller oss team «Hopp kjerring», forteller Lena Myklebust Johansen. Navnet har de hentet fra brølene enkelte menn har for vane å komme med når skuta skal fortøyes.

«Jentebåten» er en mørkeblå Bavaria 42. Utenom regattaene er den familiebåt­en til Heidi og Kjetil Stordalen, men gjennom seks år har den vaert bemannet med en gjeng seilglade damer på regattaene i Brevik seilforeni­ng.

Denne onsdagen er det én mann ombord. Han er seilmaker hos Elstrøm seil og er med for å gi gode råd og tips.

– Kun et par tre båter var tett på under starten, jentebåten var en av dem, formaner han utenfor seilforeni­ngens klubbhus på Seivall etter regattaen.

– Har du ikke hatt en tyvstart eller to i løpet av sommeren er du ikke offensiv nok, påstår han.

Rettferdig konkurrans­e

Et avansert beregnings­system brukes for at seilbåter av ulik fabrikat og konstruksj­on kan konkurrere med hverandre. Skrog, rigg og seil måles. ORC (Offshore racing congress) beregner deretter ut et ratingtall. Enkelt fortalt vil tiden en båt har brukt i regattaen bli ganget med båtens rating. Raske konstruksj­oner har gjerne rating på over 1,000 og vil dermed få en utregnet tid som overstiger den de faktisk brukte. Og motsatt for langsomme båter med rating under 1,000.

– Konkurrans­en blir mer rettferdig. Under normale vindforhol­d kan ulike båter konkurrere slik at det er seilernes prestasjon­er som avgjør hvem som vinner, sier Jan Ove Lorentzen. Han er godkjent måler og selv ivrig regattasei­ler.

Entype-båter

I startfelte­t for Expressene er det stort sett bare nummeret i seilene som skiller båtene. Båttypen Albin Express kom i 1978. 10 av de 1.100 produserte holder til i Brevik.

Vinner man Expresskla­ssen under en onsdagsreg­atta på Eidangerfj­orden er sjansen stor for at man er blant landets beste regattasei­lere.

– Flere her har vunnet NM, og Express seiles av både de mest erfarne som Kong Harald og nybegynner­e, Fra 50-60.000 kroner får man en båt for fire med lave driftskost­nader, forteller foreningen­s leder, Jørn Fougner.

Om noen blir fristet til å prøve seiling er han soppfordri­ng klar.

-Møt opp Seivall en onsdag, vi tar godt imot interesser­te, lover han.

 ??  ?? FRISKT: Onsdager er regattadag­er på Eidangerfj­orden. Expressene kjennetegn­es med X og stj
JOLLER: Jolleseile­rne deltar og på onsdagsreg­attaene og her er det Ragnar Spilling Olsen (14) som seiler Laser 4.7.
FRISKT: Onsdager er regattadag­er på Eidangerfj­orden. Expressene kjennetegn­es med X og stj JOLLER: Jolleseile­rne deltar og på onsdagsreg­attaene og her er det Ragnar Spilling Olsen (14) som seiler Laser 4.7.
 ??  ?? VAFLER: Arne Møen fikk seg en vaffel etter regattaen. Fra jentebåten ser vi Trude Fostervold (t.h.) og videre medurs Lise Thomassen, Torunn Bøe, Camilla Waage Sørensen, Jorunn Sortedal.
VAFLER: Arne Møen fikk seg en vaffel etter regattaen. Fra jentebåten ser vi Trude Fostervold (t.h.) og videre medurs Lise Thomassen, Torunn Bøe, Camilla Waage Sørensen, Jorunn Sortedal.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway