Varden

Perlen ytterst i havgapet

Idylliske Portør ligger midt mellom Jomfruland og Risør og er en av de vakreste naturhavne­ne vi har i Telemark!

-

Kystperlen er som regel ikke stedet som stjeler de store overskrift­ene når det skrives om sol og sommer i Telemark – smått uforståeli­g for dem som har vaert der.

– Ja, etter min mening er det ikke mange steder som kan måle seg med Portør. Det er helt ubeskrivel­ig vakkert her, sier Annika Sörell.

Sammen med mannen, Vidar Tjessem, driver hun Portør pensjonat. Paret har drevet pensjonate­t som blant annet kan by på en restaurant, 11 rom med til sammen 22 sengeplass­er, samt en ramsalt sjøbod med to sengeplass­er, siden høsten 2015.

– Det er mye jobb, men det blir en livsstil og det er en livsstil vi trives veldig godt.

Svaberg

Med glattslipt­e svaberg, holmer og skjaer rett på utsiden av døren er kanskje ikke det så rart.

– Det blir jo ikke stort bedre enn det her. Det er bare å nyte. Utsikten, stillheten og roen. Portør er noe helt unikt og spesielt, sier Sörell og skuer mot Skagerak.

Og det er nettopp av den grunn folk trekker til kystperlen som ligger helt ytterst i havgapet – mellom Jomfruland i øst og Risør i vest.

– De som kommer hit kommer ofte for å roe ned og for storbyfolk er det et perfekt sted å senke pulsen. Finner man ikke roen her, finner man det ikke noe sted. Atmosfaere­n her er helt unik.

Det har hun fått høre mang en gang og for noen er Portør kjaerlighe­t ved

første blikk.

– Ja, og det er jo noe helt spesielt med dette stedet. Det er idyllisk og folk som er her for første gang blir ofte overrasket over hvor flott det faktisk er her.

Noe for alle

Naturen i Portør er spesiell. Svabergene er flate og glattslipt­e og det et sted å nyte. Noe tilreisend­e gjør – enten de kommer med bil eller båt.

Eksakt hvor mange svaberg, holmer og skjaer kystperlen har å by på er vanskelig å tallfeste, men det som er sikkert er at det nok av plass og det er plass til alle.

Det vaere seg om en vil bade og sole seg eller om en vil ta seg en båt- eller padletur i vill og vakker natur.

I tillegg til pensjonate­t leier også Portør Hytteeutle­ie, som ligger ved den gamle loshavna, ut sengeplass­er.

Portør Hytteutlei­e holder åpent hele året og har ni enheter av forskjelli­ge størrelser til utleie. Tekst og foto: Pål Lundsholt

 ??  ?? PARADIS: Annika Sörell har drevet Portør pensjonat siden 2015. Det stortrives hun med. UTSIKT: Dette er utsikten du våkner til om du er så heldig å få plass i sjøboden på Portør pensjonat. VAKKERT: Portør er med sine mange holmer og skjaer en av de vakreste naturhavne­ne vi har i Telemark. Til venstre i bilde kan Jomfruland kan skimtes i det fjerne,
PARADIS: Annika Sörell har drevet Portør pensjonat siden 2015. Det stortrives hun med. UTSIKT: Dette er utsikten du våkner til om du er så heldig å få plass i sjøboden på Portør pensjonat. VAKKERT: Portør er med sine mange holmer og skjaer en av de vakreste naturhavne­ne vi har i Telemark. Til venstre i bilde kan Jomfruland kan skimtes i det fjerne,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway