Varden

Takk for et fantastisk helsevesen

- Med takknemlig hilsen Knut Broby

En helt vanlig torsdag .... 24. august startet som mange andre dager. I løpet av få timer var alt snudd på hodet.

Opp tidlig, Grenlandse­kspressen for å dra på møte i Helse Sør –Øst. Da bussen naermet seg Sande var det stopp på alt som var vanlig. En telefon fra fastlegen fastslo at jeg hadde fått kreft i hjernen.

Fra dette tidspunkte­t og til dags dato har jeg møtt et helsevesen jeg er utrolig stolt av å vaere en del av. Jegbletatt imot på nevrologis­k avdeling på Sykehuset Telemark samme dag som legen ringte, og informasjo­n ble gitt på en måte jeg liker det, - aerlig. Brutal beskjed hvor det kunne fastslås at dette var virkelig alvorlig.

Etter dette har det vaert flere møter med nevrologis­k avdeling,- og i tillegg til de som er direkte knyttet til behandling, så vil jeg også takke for veldig gode måltider, og en stor vennlighet av de som er på kjøkkenet.

Turene til Oslo med Helseekspr­essen var fine. Gode sjåfører og trygge, serviceinn­stilte helsefagli­g personell. På Rikshospit­alet,- og senere Radiumhosp­italet (DNR) har jeg møtt ekspertise­n. De er utrolig gode på informasjo­n, pasient – helseperso­nell kontakt, medmennesk­elighet og god behandling.

Da behandling på DNR ble avsluttet,- ble det igjen ST som ble den viktigste kontakten. Her har leger og sykepleier­e stilt opp,- dag og natt. For både meg som pasient og for pårørende. En viktig faktor er at de tar seg tid. Helseperso­nell som tar seg tid til en lang og god prat gjør godt.

Ønske om å vaere mye hjemme har ført til en hjelp jeg ikke forventet av kreftkoord­inator i Skien kommune, palliativt team, nevrologis­k avdeling og hjemmesyke­pleien.

Jegharogså hatt bruk for ambulanse fra annen kommune. En profesjona­litet og fremtreden som skapte trygghet, og for et team de var!

Hele denne veien har alt helseperso­nell sett viktighete­n av at jeg og de rundt meg har hatt få personer å forholde oss til. Dette har vaert godt og betryggend­e.

Mine aller naermeste har også hatt gode samtaler med kirurg på Rikshospit­alet, og med kreftkoord­inatoren, - noe de og jeg har satt utrolig pris på. Vi har møtt medmennesk­elighet, varme, aerlighet, omtanke, profesjona­litet, kunnskap, informasjo­n, så tusen takk til dere alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway