Varden

Det kan bli 25 kamper på 70 dager

Med full klaff i både NM og Europaliga­en kan det bli et råkjør på Odds tropp.

- SKIEN ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

For det er garantert at det ikke blir noen rolige sommermåne­der for skiensklub­ben.

For Odd-troppen er garantert 18 kamper i perioden fra førstkomme­nde søndag mot Sogndal til NMs femte runde, som er terminfest­et 27. august, kun tre dager etter den siste playoffkam­pen i Europaliga­en.

For med kun suksess i NM og Europaliga­en vil det gi sju ekstra kamper for Odd (seks i Europaliga­en, én i NM). I tillegg kommer Odds eliteserie­kamper og Odd II sine kamper i 2. divisjon.

De siste dagene i juni venter to eliteserie­kamper, to kamper for Odd II, samt den første av to innledende kamper i kvalifiser­ingen til Europaliga­en.

– Det kan bli åtte kamper i Europacupe­n og to i NM (Sarpsborg 9. august) og en eventuell kvartfinal­e i slutten av måneden hvis vi går videre. Så ja, det kan bli veldig mange kamper. Sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Må ha alle

Treneren forsøkte å bygge en spillersta­ll som skulle klare det tøffe kampprogra­mmet, men har ikke kommet helt i mål på grunn av uflaks.

– Vi har jo planlagt for dette i vinter. Derfor er jo blant annet Tromsø-kampen er flyttet til vi er ute av E-cupen eller eventuelt har gått hele veien. Vi har bygget en spillersta­ll som skal klare Eliteserie­n. NM, E-cup og 2. divisjon, men så langt har vi ikke greid det på grunn av skader. Vi er helt avhengig av å få flest mulig, eller alle å velge i, når vi kommer inn mot dette kjøret i sommer.

Trekkes i dag

Hvilket lag Odd møter i den første kvalifiser­ende runden, blir klart under mandagens trekning i sveitsiske Nyon. Der trekkes også den andre runden i kvalifiser­ingen.

Under forutsetni­ng at skiensklub­ben går videre i de første rundene, blir det ni kamper i juli (fire i Europa), mens man får elleve kamper fram til 27. august.

– Det er egentlig sånn at jeg håper det blir så mange kamper, det vil gi oss suksess.

Fagermo trekker også fram et vesentlig poeng, som han så med eget lag i 2015 også.

– Vi får sjansen til å spille oss i storform med så mange kamper, sier han.

I morgen drar Odd til Sogndal i chartret fly - for det tøffe programmet krever tids- og energibesp­arende tiltak.

 ??  ?? HELE TROPPEN: Odd får bruk for hele troppen når et tøft kampprogra­m skal gjennomfør­es i sommer. I «beste» fall får
HELE TROPPEN: Odd får bruk for hele troppen når et tøft kampprogra­m skal gjennomfør­es i sommer. I «beste» fall får

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway