Varden

Rant over for varaordfør­er

Fylkesvara­ordfører Hans Edvard Askjer (KrF) kokte over på nettet i frustrasjo­n over at «alt» havner i Vestfold, og måtte beklage det han hadde skrevet.

- SKIEN Lena Beathe Arneberg og Tore Svarverud

Tønsberg-ordføreren tok til motmaele i den friske debatten som oppsto og svarte at Vestfold vinner fordi de er flinkest.

Det kokte godt i nettdebatt­en etter at den felles fylkesmann­en for Telemark og Vestfold ble lagt til Tønsberg. Samtidig hadde Varden lørdag en reportasje om at statsadvok­atene flytter fra Skien til Tønsberg. Det var i en kommentar til den reportasje­n at Askjer kokte over. I et facebook-innlegg, som han senere slettet og beklaget, kalte han både riksadvoka­ten og kommunalmi­nister Jan Tore Sanner for «svikere mot Telemark». Det førte til at bystyremed­lem Helene Røsholt (H) bas Askjer vurdere å si fra seg vervet som fylkesvara­ordfører.

Best i klassen

En av dem som kastet seg inn i debatten i de timene Askjers innlegg lå ute, var Tønsbergs ordfører Petter Berg (H).

«Det begynner å gå opp for meg at vi må venne oss til en litt annen debattkult­ur enn vi er vant til, når vi går sammen i ett fylke» skrev han.

– Vi har vaert flinkest i klassen til å gjennomfør­e kommuneref­ormen. Vi har redusert 14 kommuner ned til 6. Ingen av våre kommuner har faerre enn 25.000 innbyggere, sier han til Varden.

Berg sier han har reagert på retorikken til flere Telemarkpo­litikere etter at det ble klart at Fylkesmann­en havner i Vestfold.

– Jeg ser også at Hedda Foss Five uttaler seg skarpt nå. Jeg tar det som et uttrykk for øyeblikket­s skuffelse, og det skal vaere rom for følelser i en kort periode. Men så må vi se framover.

– Vi må vaere bevisste på hvordan vi snakker, til med og om hverandre. Jeg har tro på at vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, sier Berg.

Støtte til Askjer

Askjer slettet innlegget sitt etter at han hadde fått kritikk for språkbruke­n av både høyrefolk og en av sine egne partifelle­r. Han la også et en beklagelse over sin lite parlamenta­riske utblåsing. Men det gikk ikke lenge før flere kommentare­r støttet opp om synet om at fylkessamm­enslåing er et svik, og at det er bra at noen tør å si ifra.

 ??  ?? KOKTE OVER: Fylkesvara­ordfører Hans Edvard Askjer (KrF) valgte friske vendinger i helgas nettdebatt.
KOKTE OVER: Fylkesvara­ordfører Hans Edvard Askjer (KrF) valgte friske vendinger i helgas nettdebatt.
 ??  ?? FLINKEST: Dystert hos fylkesmann­en i Telemark da det ble klart at de må flytte til Tønsberg. Tønsberg-ordfører Petter Berg (innfelt) mener at de bare har vaert flinkest.
FLINKEST: Dystert hos fylkesmann­en i Telemark da det ble klart at de må flytte til Tønsberg. Tønsberg-ordfører Petter Berg (innfelt) mener at de bare har vaert flinkest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway