Varden

– Mangler selvtillit i angrep

Dag-Eilev Fagermo tror flere angrepsspi­llere mangler selvtillit etter den tredje målløse Eliteserie­kampen på rad.

- SOGNDAL Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Det endte målløst i Sogndal i går. Odd-treneren tror det snart løsner, bare selvtillit­en kommer tilbake.

Odd-treneren synes de gjorde en god kamp i Sogndal, foruten å gjøre det viktigste – sette ballen i mål. Og de hadde sjanser til å gjøre det. Riktignok ikke så mange, men mer enn nok.

– Det er bra å holde nullen på bortebane, og det er et ålreit resultat med ett poeng borte mot Sogndal. Vi hadde ballen rundt 70 prosent av tiden. Det er hjemme vi har rotet bort poeng mot Molde og Brann, hvor vi skulle hatt seks poeng. Uavgjort mot Sogndal her er akseptabel­t, selv om mangel på scoring naturlig nok er skuffende, sier Fagermo.

Løsner snart

Han tror det snart vil løsne, bare enkelte får tilbake selvtillit­en.

– Vi er gode kollektivt, men behøver noen individuel­le ferdighete­r for å gjøre mål. Flere av angrepsspi­llerne mangler selvtillit om dagen. Da mener jeg selvtillit nok til å ville avslutte selv i stedet for å forsøke å spille til andre innenfor 16-meteren.

Eksempelvi­s Stefan Mladenovic som gjorde en kjempejobb, gikk av to-tre spillere og hadde god skuddposis­jon rundt 10–12 meter fra mål – men forsøkte å spille videre.

– Hvordan skal du gi spillerne selvtillit­en tilbake?

– For å få tilbake selvtillit­en må de rett og slett jobbe hardt for å lykkes på treningsfe­ltet. Da vil det løsne i kamp.

Mest ball

Odd hadde overlegent mest ball de første 45 minuttene, men kom bare til to avslutning­er før pause, i en lite fartsfylt første omgang.

Odd fortsatte å skyte med løskrutt etter pause, og innen timen var spilt hadde ingen av lagene avslutning­er på mål. Odd hadde fire forsøk, Sogndal ingen.

Hjemmelage­t fikk ikke i vei sin første avslutning før det gjensto et kvarter av kampen. Headingen til forsvarssp­iller Per-Magnus Steiring gikk imidlertid over.

Kampens eneste skudd på mål og aller største sjanse kom først i det 77. minutt. Gilbert Koomson kombinerte fint med Martin Ramsland, og sistnevnte kom alene med Sondre Rossbach, men en beinparade fra keeperen sørget for at det fortsatt var målløst i Sogndal med 13 minutter igjen å spille.

Odd styrte i sluttminut­tene, men klarte ikke avgjøre. Dag-Eilev Fagermos menn spilte uavgjort (0–0) i tredje seriekamp på rad.

 ??  ??
 ??  ?? SLITER: Stefan Mladenovic og de andre Odd-angriperne sliter med å finne veien til
SLITER: Stefan Mladenovic og de andre Odd-angriperne sliter med å finne veien til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway