Varden

XC90 med blålys

XC90 er en stor bil. Som ambulanse er den strukket nok en meter. Om kort tid ser vi den på veiene i Telemark.

- SKIEN Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Vi har serviceans­varet for bilen og er stolte av å vise fram den første nye Volvo-ambulansen i Telemark på flere år, forteller Terje Ødegaard, servicemar­kedssjef hos Autostrada Jorkjend.

Bruker kullfiber

Firmaet Nilsson Special Vehicles i Laholm i Sverige står for ombygginge­n som er basert på XC90. Den erstatter XC70 og i forhold til XC90 er ambulansev­ersjonen en meter lenger og vesentlig høyere.

– Egenvekten er ikke økt. Det skyldes bruk av kullfiber i påbygget og bilen har nyttelast på 700 kilo, forteller Ødegaard.

Skal til Kragerø

– Den første XC90-ambulansen skal til Kragerø, forteller Knut Inge Brekka Skoland, ambulanses­jef i Telemark.

– Med tanke på de smale gatene i Kragerø var ønsket en litt mindre bil utstyrt med firhjulstr­ekk. Alternativ­ene som har passert sentral utvelgelse er Mercedes Vito og VW Amarokambu­lanser, forteller Skoland.

I fylket er det 21 operative ambulanser og flere i reserve. Sykehuset Telemark har 17–18 biler, og det er privat ambulansed­rift i Bamble, Drangedal, Nome, Bø, Seljord, Tokke og Vinje.

– Prismessig havner alternativ­ene alle på omtrent 1,6 millioner kroner, forteller ambulanses­jefen.

300.000 kilometers garanti

For privatpers­oner som blir engstelige når kilometers­tanden naermer seg 100.000 på bilen kan det vaere verd å merke seg at ambulanset­jenestens biler har femårs garanti fram til 300.000 kilometer.

Bilene ruller i snitt 40-50.000 kilometer i året. Samlet kjører fylkets ambulanser på 26.000 oppdrag. Nye fullutstyr­te biler gir direkteinf­ormasjon om pasientens tilstand som kan vurderes av spesialist­er på sykehuset.

– Ved brystsmert­er vil en lege kunne avgjøre om en pasient har hjerteinfa­rkt, hvilke tiltak som skal igangsette­s i ambulansen, og hvorvidt pasienten skal kjøres direkte til hjertesent­er enten i Arendal eller Rikshospit­alet. Denne nye bilen har og automatisk hjerte-lungemaski­n.

– Jeg vil oppfordre alle til å laste ned Hjelp 113-appen fra Norsk Luftambula­nse. Ringes nødmelding­er inn fra denne får vi samtidig posisjonen opp så sant det er GPS-signaler. forteller Skoland.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? LANG: Ambulansen er en meter lenger enn en ordinaer XC90. Dieselutga­ven har 235 hk og bensin 254 hk, forteller servicemar­kedssjef Terje Ødegaard.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN LANG: Ambulansen er en meter lenger enn en ordinaer XC90. Dieselutga­ven har 235 hk og bensin 254 hk, forteller servicemar­kedssjef Terje Ødegaard.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BEHANDLING: I ambulansen er det tekniske utstyret koplet opp mot sykehuset og er utstyrt med automatisk hjerte/lungemaski­n.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BEHANDLING: I ambulansen er det tekniske utstyret koplet opp mot sykehuset og er utstyrt med automatisk hjerte/lungemaski­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway