Varden

Ahmed (11) stortrives i Fønix’ selskap

En gang i uka møtes barn fra Nome statlige mottak og hestene som hører til Lunde ponnigrupp­e. Det stortrives både tobeinte og firbeinte med.

- NOME Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Elleve år gamle Ahmed er så å si alltid på pletten når det er duket for kjøring, riding og stell av ponniene som står oppstallet på Dagsrud. I snart tre år har Lunde ponnigrupp­e lagt til rette for aktivitets­sysler med hest for barna som bor på mottaket like ved. Ahmed er blant barna som synes det er moro å møte hestene og kjøre med vogn.

En kø av forventnin­gsfulle

– Det er gøy! Jeg liker hester, sier Ahmed til Varden på en dag da sola skinner ubekymret over gården i det frodige og fredfylte landskapet. Barna på mottaket bringer med seg mange ulike historier. Noen av deltakerne på ponnimøtet kan av ulike årsaker ikke avbildes slik at de kan gjenkjenne­s. For Ahmed og alle de andre barna er like fullt møtet med dyra et av ukas høydepunkt­er. Her står i hvert fall køen klar når aktivitete­ne begynner. Og opplegget strekker seg gjerne ut over den tilmålte tida.

Betyr mye for mange

Kathe Bermingrud og samboer Jarand Skjellaug er sentrale ildsjeler i Lunde ponnigrupp­e. Sammen med gode hjelpere legger de til rette for treffene for barn og hest gjennom hele året – bortsett fra midt på sommeren. Barnas foresatte deltar gjerne også som tilskuere. På den måten blir mange som bor på mottaket bedre kjent.

– Hvilke tilbakemel­dinger får dere i Lunde ponnigrupp­e i forbindels­e med hestetilbu­det?

– Vi vet at det betyr veldig mye for mange av dem som deltar. Da vi begynte var det få aktivitete­r for barn og unge utenfor mottaket. Aktivitets­dagen virker å vaere rimelig «hellig» for mange. De som kommer, er ivrige og veldig hyggelige. Vi setter stor pris på å møte dem ogfåbidram­eddetvikan,sier Kathe Bermingrud til Varden.

Liten tvil om favoritten

Hun forteller at noen av deltakerne gjerne også deltar i stallarbei­d.

– Vi har dessuten hatt gutter som er med og mekker på traktor. Det er forskjelli­g hva de synes er morsomt, sier Bermingrud. For elleve år gamle Ahmed er det liten tvil om hva som troner øverst på «hestedagen».

– Det er å kjøre med vogn, sier han.

 ??  ?? GODE VENNER: Shetlandsp­onnien Fønix og elleve år gamle Ahmed trives godt i hverandres selskap. En gang i uka møtes de
GODE VENNER: Shetlandsp­onnien Fønix og elleve år gamle Ahmed trives godt i hverandres selskap. En gang i uka møtes de
 ??  ?? SÅ ER DE KLARE: Søsknene Kadiata (5) (f.v.), Kadine (7) og Fatomata (4) synes det er veldig gøy med ponnitilbu­det på Dagsrud.
SÅ ER DE KLARE: Søsknene Kadiata (5) (f.v.), Kadine (7) og Fatomata (4) synes det er veldig gøy med ponnitilbu­det på Dagsrud.
 ??  ?? HELE GJENGEN: Her er deltakere, hester og noen medhjelper­e på ponnisamme­nkomsten foreviget i skjønn forening.
HELE GJENGEN: Her er deltakere, hester og noen medhjelper­e på ponnisamme­nkomsten foreviget i skjønn forening.
 ??  ?? LITT HJELP: Kadiatafår­hjelp med hjelmen av Anja Tinnesand.
LITT HJELP: Kadiatafår­hjelp med hjelmen av Anja Tinnesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway