Varden

Norges bidrag til okkupasjon

- Thor Krefting Nissen Oslo

Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsens lørdagskom­mentar om Norges bidrag mot IS i Syria trenger en kommentar.

Det er riktig at Norge ikke er invitert av Syria, men av USA som har helt andre hensikter enn å bekjempe IS. Dette vet forsvarsmi­nisteren og Ap meget godt.Norge bryter Folkerette­n på det groveste i Syria , og Søreides tåpelige bortforkla­ringer på det er at Norge ønsker å vaere en lydig, dressert og underdanig puddel for USAs ønske om å okkupere deler av Syria, styrte Assad og innføre et brutalt undertrykk­ende og USA-lojalt diktatur med aktiv støtte fra terrorists­taten Saudi-Arabia som har halshuggin­g, pisking og steing som sine spesialite­ter.

Da ønsker nok

heller det syriske folk Assad, men USA ønsker ikke at syrerne selv skal velge sine ledere. Anniken Huitfeldts uttalelse om at det er viktig at man er presis med hva som er ambisjonen med «oppdraget», nemlig å bekjempe IS. Når Huitfeldt og Søreide bruker ordet «presisere» er dette propaganda og tildekking av realiteten­e som man man forsøker å få pressen og Norges befolkning til å tro er en sannhet.

Men ambisjonen med

«oppdraget» i virkelighe­ten er noe helt annet.USA, Saudi-Arabia, Qatar, Tyrkia, Nato-land der iblant Norge har hele tiden støttet terroriste­r i Syria som man betegner som «moderate» opprørere. Det er vel heller å spørre hva definisjon­en på «moderate» terroriste­r er. Disse er omtrent like ille som IS. USA bekjemper IS der det tjener dem selv for å okkupere deler av Syria, og lar de operere fritt der de er et stort problem for Assad.

Det er verdt

å nevne at Hillary Clinton lot IS-folk med sine våpen få fritt leide fra Libya til Syria for å kjempe mot Assad. Når Thorsen nevner at det Assad driver med i Syria er forbi enhver fatteevne har nok ikke Thorsen opplevd mange grusomhete­r. Hadde ikke USA, Vesten, Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia blandet seg inn i konflikten kunne sannsynlig­vis flere hundre tusen sivile liv vaert spart.

Det er dessuten

verdt å nevne USAs kyniske bruk av hvitt fosfor , og for ikke å snakke om USA og Englands bruk av depleted uranium i Irak i 2003 og de grusomme bildene på effekten av disse på sivilbefol­kningen. Depleted uranium har en halverings­tid på 4,5 milliarder år og forurenser hele naeringskj­eden. USA og England bryr seg ikke.

Boikotten av Irak,

og Madeleine Albrights famøse uttalelse på «60 minutes» da hun ble spurt av Lesley Stahl om boikotten var verdt at 5.000 irakiske barn døde i måneden, og hun svarte kaldt og kynisk at det var verdt prisen, sier sitt. Assad har langt igjen før han når nivået på USA og Vestens massemyrde­rier og krigsforbr­ytelser mot menneskehe­ten, men det ser ut til at USA, Nato og Vestens brudd på Folkerette­n, massemyrde­rier og krigsforbr­ytelser naermest ukritisk blir aksepter av vestlig media og vestlige politikere. Hykleriet og dobbelmora­len ser ikke ut til å ha noen grenser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway