Varden

Hamre-seier i Forus Open

- TRAV

Frode Hamre tok en ny triumf i Forus Open da han styrte Bruno Di Quattro inn til knepen, men sikker seier lørdag. Førsteprem­ien var på 300.000 kroner.

Raske 5 Punk forsvarte ledelsen i det lengste, men klarte ikke å svare da Bruno Di Quattro kom farende de siste 600 meterne. Hamres hest tok i bruk kjempekref­tene og kjempet seg forbi til seier.

Vinnertide­n ble 1.11,6 over 1600 meter autostart.

– Jeg setter denne seieren svaert høyt. Eirik Djuve fra Sola er en av mine viktigste hesteeiere. Han satser hardt på travsporte­n. Nå fikk han en storløpsse­ier på hjemmebane, og dette er en seier som smakte, sa Hamre til Equus Media.

– Jeg trodde egentlig at vi skulle vinne enklere, men all aere til hesten som kjempet som en løve helt til mål.

Bruno Di Quattro startet for 100. gang i karrieren og tok sin 32. seier. Hesten har kjørt inn drøyt 2,2 millioner kroner.

– Det er en aerlig hest som alltid gjør sitt beste. Nå er det mulig at vi prøver oss i Ulf Thoresen Grand Internatio­nal på Jarlsberg i juli. Der er det full distanse, og det er normalt en fordel, sa Hamre.

Ulf Thoresen var kjent som Norges beste kusk og var kjent langt utenfor Norges grenser. Nå kan en «ny Ulf» vaere på gang. Magnus Teien Gundersen er bare 20 år gammel, men han bokførte tre seirer i V75 lørdag og er et av de største kusketalen­ter Norge har hatt. – Det er ikke så vrient å vinne løp når man får kjøre gode hester. Jeg er heldig som får tilliten, sier Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway