Varden

... det er lurt av politikern­e å tenke seg om før de velger Midt-Telemark som nytt navn.

Eirik Haugen, nyhetsreda­ktør

- Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen

Det ligger an til at den nye kommunen i Telemark skal hete Midt-Telemark. Det har den såkalte fellesnemn­da, som består av ti kommunesty­rerepresen­tanter frå Bø og Sauherad, vedtatt. Saken skal nå videre til begge kommunesty­rene der det endelige navnet blir avgjort. Hvis ikke de to kommunene blir enige, skal saken avgjøres av Kongen i statsråd.

Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret sa til Varden i forrige uke at hun er både skuffet og overrasket over at MidtTelema­rk kan bli nytt kommunenav­n for Bø og Sauherad. Nome føler seg naturligvi­s som en del av Midt-Telemark, men etter at folket sa nei til sammenslåi­ng med de to andre kommunene, ble Nome stående igjen som selvstendi­g kommune.

Hvis Nome hadde blitt en del av Telemarks nye kommune hadde det vaert svaert naturlig å bruke navnet Midt-Telemark. Uten Nome virker det nye navnet unaturlig og selv om man kan forstå at flertallet vil bruke Midt-Telemark, er det samtidig lett å forstå reaksjonen fra Nome-ordføreren. Hun har bedt om at midt-Telemark ikke blir navnet på den nye kommunen uten at dette er blitt tatt hensyn til.

Det er verdt å merke seg at to medlemmer i navnegrupp­a ville ha Bøherad som navn, mens ett medlem ønsket Lindheim som nytt kommunenav­n. I Sauherad ser man på Bøherad naermest som en provokasjo­n, selv om dette var navnet folk flest ville ha blant de 300 som sendte inn ønske.

Det er mange hensyn å ta, men det er kanskje lurt av politikern­e å tenke seg godt om før man velger Midt-Telemark som nytt navn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway