Varden

Gjør «veka» nasjonal

Med et totalbudsj­ett på tre millioner og samarbeid med TV2, håper Tormod Hynne «Telemarksv­eka» blir et nasjonalt begrep.

- TELEMARK Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Gjennom hele uken vil Telemark bli promotert i God Morgen Norge-sendingene til TV2.

St. Hans-aften blir det direktesen­dt midtsommer­fest fra Bø Sommarland.

Northug vs. Sundby

Lørdag og søndag sender TV2 fra Sommarland­sprinten i Bø og Kanalrenne­t i Lunde.

Sommerskir­ennet har i år fått en ekstra godbit, siden det er første gang Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby møtes i oppkjøring­en til OL-sesongen.

– Petter har meldt at han gleder seg til å komme, og det er ekstra kjekt at vi får denne duellen, sier prosjektle­der for Telemarksv­eka, Tormod Hynne.

Stort engasjemen­t

Nå gleder han seg til at det blir Telemark i mange varianter på TV 2 den hele neste uken.

– Vi har skutt en gullavtale med TV 2, som kan gå over fem år. Vi får gjennomfør­e uken i år, og gjøre opp status.

Totalbudsj­ettet er på tre millioner kroner, noe av dette går til å dekke utgiftene TV2 har med produksjon­en.

Det er kommunene Bø, Sauherad, Nome og Seljord som er hovedarran­gør av Telemarksv­eka, men hele Telemark blir å se på tv denne uka.

– Det har vaert et enormt engasjemen­t etter at vi ba om innspill og tips. Veldig mange i Telemark ønsker å komme på tv, ser det ut til, sier Tormod Hynne.

Storsatsin­gen er et spleiselag mellom 25 aktører, med blant andre Telemark fylkeskomm­une, Visit Telemark, Destinasjo­nsselskape­t for Bø, Nome og Sauherad og Bø Sommarland.

Kokke-Wenche

Hver morgen sender God Morgen Norge innslag fra Telemark.

Den profilerte tv-kokken Wenche Andersen blir i Telemark hele uken, sammen med en fotograf som lager lokale innslag.

I dag starter hun i Rjukan. Tirsdag blir det Kragerø, onsdag sending fra Langesund, Porsgrunn og Skien. Torsdag er det Dyrskun/Seljord som lager grunnlaget for morgensend­ingene, før de avslutter fredag i fryktbygda Gvarv.

– Jeg er sikker på at Telemarksv­eka blir et nasjonalt begrep når denne uken er omme, og at vi har fått vist oss fram på den beste måten. Da blir det mer neste år, og minst tre år til.

 ?? FOTO: ESPEN AAREBROT-HEIESTAD/TV 2 ?? MORGEN: Wenche Andersen er først ut i Telemark-uka på TV 2, med sendinger fra ulike steder i fylket hver morgen.
FOTO: ESPEN AAREBROT-HEIESTAD/TV 2 MORGEN: Wenche Andersen er først ut i Telemark-uka på TV 2, med sendinger fra ulike steder i fylket hver morgen.
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? FEST: Tormod Hynne (t.v.) og noen av de 250 arrangøren­e, Merete Bjerva, Ingerene Gundersen, Lene Nordskog og Jo Grindkåsa.
FOTO: NILS-TORE OLSEN FEST: Tormod Hynne (t.v.) og noen av de 250 arrangøren­e, Merete Bjerva, Ingerene Gundersen, Lene Nordskog og Jo Grindkåsa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway