Varden

Endelig fikk Kråkebolla prøvegå fortau

Mandag møtte store og små opp til den offisielle åpningen av det nye fortauet langs Setrevegen i Brevik. Til stede var også ordføreren.

- PORSGRUNN Camilla Hansen Norheim

Et 20 år gammelt veiprosjek­t er endelig fullført. Nå var det tid for åpning av det nye fortauet i Brevik. Fortauet strekker seg fra Norcem helt til svingen ved Sjøloftet.

– Dette har jaggu vaert planlagt lenge, og endelig er det her. En trygg skolevei er viktig for oss, og dette er i forhold til hva som var tidligere, et skikkelig fortau til skoleungdo­mmen, sier Thor Kamfjord.

Ordføreren på plass

I godt samarbeid med Lily Øverum Aas fra Brevik barnehage klipte ordføreren snoren.

– Nå har vi gleda oss lenge til å få fortau på denne veien. Og herved erklaerer vi fortauet for åpnet, sa en fornøyd ordfører.

– Jeg ble flau. Neste gang noen spør meg om noe sånt, kommer jeg til å si nei. Synes egentlig det er skummelt med så mange folk, forteller Lily etter snorklippi­ngen.

Ventet i mange år

Ønsket om fortau på denne veien har vaert i over 60 år. Det er en trygghet for store og små som endelig er på plass.

– Selv går jeg en del langs denne veien, og tidligere har det til tider vaert utrygt. Biler og motorsykle­r kommer noen ganger i stor fart. Det er fantastisk at det endelig er på plass og brukes allerede mye, sier Turid Berg fra Brevik vel.

Erle Busk forteller om da hun før i tiden hadde avtaler med naboer om at barna kunne gå gjennom hager, for å slippe faren ved å gå langs veien uten fortau.

– Det var ikke trygt, og derfor gikk vi andre veier.

Aksjon skolevei

Prosjektet er nå gjennomfør­t med statlige belønnings­midler, midler fra Porsgrunn kommune og fylkesmidl­er. På grunn av nye krav byttes også gjerdene langs fortauet ut på grunn av for lav høyde. Fortauet er 1,7 meter bredt, noe som fører til smalere vei.

– Bilister må muligens stoppe og vente litt her og der. Dette er en konsekvens av smalere vei, men ikke noe som vil vaere et problem på denne veien. Vi tar hensyn til de som går, forteller kommunikas­jonsansvar­lig i Bypakke Grenland, Birgitte Finne Høifødt.

– De midlene som er bevilget til prosjektet har ført til at det etter en lang ventetid endelig er blitt fortau. Vi har pushet på, og ingen klager har kommet fra verken bilister eller fotgjenger­e, legger Thor Kamfjord til.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? BREVIK: Avdeling Kråkebolla ved Brevik barnehage er storfornøy­d med det nye fortauet langs Setrevegen. Etter mange år planleggin­g ble fortauet offisielt åpnet mandag formiddag.
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN BREVIK: Avdeling Kråkebolla ved Brevik barnehage er storfornøy­d med det nye fortauet langs Setrevegen. Etter mange år planleggin­g ble fortauet offisielt åpnet mandag formiddag.
 ??  ?? ERKLAERTE FORTAUET FOR ÅPNET: Med ordførerkj­edet rundt halsen klipte Lily Øverum Aas snoren til fortauet.
ERKLAERTE FORTAUET FOR ÅPNET: Med ordførerkj­edet rundt halsen klipte Lily Øverum Aas snoren til fortauet.
 ??  ?? BREVIK VEL: Thor Kamfjord er fornøyd med resultatet.
BREVIK VEL: Thor Kamfjord er fornøyd med resultatet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway