Varden

Kritikk som «Alle politikere juger» er ufortjent og feil.

Politikk. Dette kom spontant fra en dame i Porsgrunn da Jonas Gahr Støre kom på et overrasken­de besøk i Rådhusamfi­et og PIT fredag.

- Irene Bordier Haukedal LOs distriktss­ekretaer i Telemark

Irene Bordier Haukedal, distriktss­ekretaer LO

Jonas takket for kompliment­et og stilte smilende opp på en selfie. Jeg håper virkelig at mange av våre hardt arbeidende politikere får lignende kommentare­r i løpet av valgkampen som allerede er i gang, og som skal vare helt til 11. september. Jeg håper selvfølgel­ig at det er representa­nter fra mitt eget parti som får flest kompliment­er, men jeg ønsker også at andre får det. Jeg mener nemlig at politikere gjør en viktig og nødvendig jobb, og at de møter alt for mye meningsløs kritikk og forakt.

Kritikk mot politikken­s innhold er selvfølgel­ig både nødvendig og forståelig. Men kritikk som «Alle politikere juger» eller «Politikere er korrupte» er ufortjent og feil.

Jeg har selv vaert bystyrepol­itiker i Porsgrunn, og blitt anklaget for å vaere mer opptatt av egen politikerk­arriere enn politikken­s innhold. Etter å ha jobba mye og hardt, lest haugevis av saksdokume­nter, deltat på mengder av møter, og tilslutt vaert med på et vedtak som jeg mente jeg hadde kompetanse til, såra det meg veldig å få en sånn anklage. Saerlig når den kom fra folk i naer omgangskre­ts.

Heldigvis opplevde jeg også å få aerlige henvendels­er med spørsmål om hvorfor jeg var med på upopulaere vedtak, og jeg hadde timelange samtaler med personer som var uenig med meg og som ønska en saklig debatt. Det er flott, og laererikt. Noen av de som tok det på denne måten er faktisk politikere sjøl i dag.

Derfor vil jeg oppfordre alle som er uenig med en eller flere politikere i årets valgkamp til å komme med kritikk av politikken, men ikke personen. Dette er spesielt viktig når valgkampen også føres på sosiale medier. Og når Donald Trump spyr ut sine twitter-meldinger, går verdens mektigste politiker foran som et dårlig eksempel. Vis at du er klokere enn den amerikansk­e presidente­n, spar deg for negative personkara­kteristikk­er og vaer opptatt av politikk.

Og husk at det neppe finnes en politiker eller et parti du er helt enig med. Jeg gjør Jens Stoltenber­gs ord til mine: « Hvis du venter på det perfekt parti og den perfekte partner, ender du opp stemmeløs og aleine.» Kritiser gjerne politikk du er uenig i, men digg gjerne en politiker du er enig med!

 ?? FOTO: SCANPIX ?? TRENGER ROS OGSÅ: Politikere som Jonas Gahr Støre (Ap) bør tåle kritikk, men møter altfor mye meningsløs kritikk og forakt, mener artikkelfo­rfatteren.
FOTO: SCANPIX TRENGER ROS OGSÅ: Politikere som Jonas Gahr Støre (Ap) bør tåle kritikk, men møter altfor mye meningsløs kritikk og forakt, mener artikkelfo­rfatteren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway