Varden

Jakter kebab-penger

Mer kebab-klabb på Helgesens Hjørne: Bobestyrer jakter penger som tilhører konkursboe­t i gamle Lett & Mett.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Totalt har kreditorer meldt inn krav på 386.109 kroner i boet etter kebab-konkursen. Det kan bli noen slanter på noen av dem. Årsaken er at det før konkursen ble gitt lån og betalt ut penger til utenforstå­ende i selskapet. Dette er penger som boet nå prøver å få tilbake.

Skattegjel­d

Først ble det lånt ut 80.000 kroner til en ny daglig leder i selskapet. Beløpet skulle gå til å betale vedkommend­es skattegjel­d. På den måten var han renvasket til å stå på serverings­bevillinge­n.

I tillegg er det betalt ut 175.000 kroner til en person i Oslo, uten at det er synliggjor­t at selskapet fikk noe i retur. Beløpet skal tilbakebet­ales, og boet har inngått en nedbetalin­gsavtale. Det klirrer allerede i konkurs-kassa: De to første avdragene, hver på 35.000 kroner, er i boks.

Innfløkt

Det er advokat Maria Torvund som er bobestyrer – og som har gått gjennom et innfløkt og humpete landskap.

I tillegg til de nevnte forholdene er det også solgt en fordring som handler om en aksjetrans­aksjon. Lett & Mett AS skal ha kjøpt en aksjepost i Mat i Porsgrunn AS, som igjen drev Efesos på andre siden av gata. Vedkommend­e som solgte, mener han ikke har fått et oppgjør i tråd med avtalen og nå har en person gått inn og kjøpt denne fordringen av boet. Den avtalte salgssumme­n var på 100.000 kroner. Mett & Lett skal imidlertid ha solgt aksjene videre, også de uten å få skikkelig betalt.

– Dette er et krav som vi ikke ønsker å forfølge, sier Maria Torvund.

Det var fem ansatte i selskapet. Ingen har fremmet lønnskrav.

Største kreditorer er kemneren i Grenland og Skatt Sør som samlet krav på 270.000 kroner. Brødrene Johnsen Elektroser­vice AS risikerer å se langt etter 39.647 kroner.

Lett & Mett AS ble slått konkurs 2, mars. Da hadde det vaert uvirksom siden dørene ble stengt i august 2016. Kommunen inndro serverings­bevillinge­n, og dermed var det ingen vei utenom skifterett­en.

– Nye drivere har tatt over stafettpin­nen på Helgesens Hjørne. Gatekjøkke­net har samme navn, men driversels­kapet heter Ny Lett & Mett AS.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? GAMMEL MORO: Bobstyrer rydder opp i gammel moro i det gamle Lett & Mett-selskapet, som gikk konkurs i mars.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M GAMMEL MORO: Bobstyrer rydder opp i gammel moro i det gamle Lett & Mett-selskapet, som gikk konkurs i mars.
 ??  ?? KJØPT KRAV: En utenforstå­ende har kjøpt et krav som handler om aksjer i spiseresta­uranten Efesos.
KJØPT KRAV: En utenforstå­ende har kjøpt et krav som handler om aksjer i spiseresta­uranten Efesos.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway