Varden

Sier farvel til Villa Bergland

Ekteparet kjøpte villaen, gjorde omfattende oppussings­arbeid og gjenskapte liv på den aervaerdig­e eiendommen. Nå tar de farvel med Kragerø.

- KRAGERØ

Ekteparet Elizabeth og Dag Bøifot fra Drøbak falt pladask for villaen der «halve Kragerø har giftet seg», Villa Bergland.

De pakket med seg alt de eier og flyttet til skjaergård­sbyen i Telemark.

Fikk mer enn drømmen

I 2011 var det de som kjøpte eiendommen i Kalstadkil­en. Men nå er eventyret over, og eiendommen lagt ut for salg.

– Det var en drøm kona hadde. Det har vaert vårt prosjekt å skape noe eget. Nå er drømmen oppfylt, og vi vil videre, sier Dag Bøifot.

Elizabeths drøm var egentlig å starte en liten kafé.

– Men jeg fikk langt mer enn det, sier hun om eiendommen som har bruksareal på over 500 kvadrat.

Kafe og butikk

På 90-tallet ble omfattende restaureri­ngsarbeid gjort på bygget, og davaerende eier ble tildelt kommunens restaureri­ngspris. Men ekteparet Bøifot så enda mer potensiale.

De pusset opp utvending og innvendig, og har leid ut lokalet til selskaper. På sommeren har de holdt åpen kafé, i tillegg til en nisjebutik­k med salg av økologiske matvarer.

Lørdag la de ut villaen for salg.

– Nå vil vi hjem. Vi har barn, familie og venner i Drøbak. Det er mammahjert­et som sier at jeg må tilbake dit nå, sier Elizabeth Bøifot.

Men hun har et spesielt ønske.

– Jeg håper inderlig at konseptet vi har skapt videreføre­s på Villa Bergland.

 ??  ?? SELGER: Bryllup, seminarer, konfirmasj­oner og andre selskaper har blitt holdt på den herskapeli­ge eiendommen i Kragerø.
SELGER: Bryllup, seminarer, konfirmasj­oner og andre selskaper har blitt holdt på den herskapeli­ge eiendommen i Kragerø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway