Varden

Vi er sikre på at svaert mange av dem som er ledige vil jobbe, bare de får sjansen.

- Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

Hotellkong­e Petter Stordalen mener at «hull i cv-en og mangelfull erfaring betyr egentlig ingenting». Han tror mange «undervurde­rer ressursene som bor i unge NAV-klienter» og utfordrer naeringsli­vstopper til å ta mer ansvar: – Høy ledighet blant unge er et problem for landet vårt, og det er faktisk en del av vårt samfunnsan­svar som store bedrifter at vi ansetter flere unge, sier porsgrunns­mannen til Dagbladet. Ifølge avisen ansetter hans hotellkjed­e, Nordic Choice, om lag 200 personer fra Nav-systemet hvert år, mens 600 får praksispla­ss.

Det er verdt å påpeke at Stordalen, ifølge deres siste årsrapport har 13.000 ansatte og 11,2 milliarder kroner i omsetning (inkludert franchise) på sine 186 hoteller. Veksten er formidabel og 2016 blir omtalt som «et historisk godt år». Dermed er det grunn til å tro at virksomhet­en også har et betydelig rekrutteri­ngsbehov. Likevel, og aller mest vesentlig: Det er et viktig og nødvendig signal Stordalen sender.

Sesongjust­erte tall fra Nav viser at det ble 1900 faerre helt arbeidsled­ige i mai. Andelen helt ledige er nå på 2,6 prosent, en nedgang på 0,3 prosent fra samme tid i fjor, opplyser Dagbladet. Arbeidsmin­ister Anniken Hauglie (H) viser til at det blir faerre unge ledige, men flere unge uføre og unge som mottar arbeidsavk­laringspen­ger. 73.000 unge under 30 år er ikke i jobb, skole eller tiltak. Dette er ganske enkelt for mange, og utviklinge­n er ikke god. Vi er derfor glade for at innflytels­esrike naeringsli­vstopper som Petter Stordalen slår til lyd for en tilnaermin­g til arbeidsmar­kedet som ikke bare baserer seg på perfekte og stuvende fulle cv-er. Vi er sikre på at svaert mange av dem som er ledige vil jobbe, bare de får sjansen.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway