Varden

Nav-topp foreslår Skien som hovedkonto­r for Nav

I går kom anbefaling­en om hvor de nye region-hovedkonto­rene for Nav skal ligge. Skien er blant de utvalgte.

- SKIEN Tone Lensebakke­n, Tom Erik Thorsen, Martin Øyvang

Fylkesdire­ktør Terje Tønnessen i Nav Telemark var naturlig nok strålende fornøyd med anbefaling­en som er sendt statsråd Anniken Hauglie.

– Vi har jobbet med dette i ett år. Det vil påvirke 120 statlige arbeidspla­sser. Ikke nye arbeidspla­sser, det handler om hva du ikke mister, sier Tønnessen til Varden. Det er ikke avklart hvor mange arbeidspla­sser som flyttes fra Vestfold.

Viktig for Telemark

«Jeg vil legge vekt på at Skien ligger mer midt i regionen med god tilgang til kompetanse,» skriver Vågeng i sin anbefaling til arbeidsmin­ister Hauglie (H).

– Det er bra for Telemark. Kriteriene har vaert faglige, geografi har spilt inn og det har vaert viktig å se på hvordan vi kan få tak i kompetanse­n. Det sto mellom Tønsberg og Skien, de er ganske like. Skien er faktisk større, sier Tønnessen.

Kompetanse­n finnes i Grenland

–Jegharsagt­atviharkom­petansen. Den finnes her i Grenland. Ser vi på Telemark, er det positivt å ha en ledelse i et fylke som tradisjone­lt sett har hatt store utfordring­er på arbeidsmar­kedet og som skjønner hvordan man agerer i slike store omstilling­er som vi har hatt.

Nå håper de på tilbakemel­ding fra statsråden før somme- ren. Om det går som de håper, starter arbeidet med regionalis­eringen allerede 1. januar 2018 og er ferdig innen 1. januar 2020.

Venter med champagnen

Skiensordf­ører Hedda Foss Five er svaert glad for anbefaling­en, selv om hun vil vente til avgjø- relsen er tatt før hun spretter champagnen.

– Dette kan, om det blir vedtatt, bety mange sårt tiltrengte, statlige arbeidspla­sser i Telemark, sier hun.– Men vi er fullt klar over at dette er en faglig anbefaling fra Nav-sjefen, og det er fullt mulig at det endelige vedtaket ikke blir det samme. Vi er kloke av skade etter den siste tids hendelser, så foreløpig er det bare en forsiktig jubel, sier skiensordf­ører Hedda Foss Five.

– God kompetanse i Skien

I anbefaling­en skriver Nav-direktør Sigrun Vågeng at Skien er anbefalt blant annet på grunn av «god tilgang til kompetanse». Det synes skiensordf­øreren er veldig gledelig.

– Både da Fylkesmann­en og statsadvok­aten ble flyttet ut av Skien, var en del av begrunnels­en at det var mangel på kompetanse her. Da er det flott at det finnes dem som mener at det finnes svaert god kompetanse her. For det er jeg helt enig i. Det finnes mange dyktige folk i Skien, sier Foss Five.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FORNØYD: Fylkesdire­ktør Nav, Terje Tønnessen, var en fornøyd mann i går. Nav-toppsjef Sigrun Vågeng foreslår å legge Navs regionhove­dkontor til Skien.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FORNØYD: Fylkesdire­ktør Nav, Terje Tønnessen, var en fornøyd mann i går. Nav-toppsjef Sigrun Vågeng foreslår å legge Navs regionhove­dkontor til Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway