Varden

TØNSBERG OG SAERBEHAND­LING

- Odvar Schrøder Jensen Larvik

Det er skuffende å se at Tønsberg – Nøtterøy lager problemer med linjevalge­t for Inter Citytog gjennom sin del av fylket, men det var ikke uventet. Dette kan jeg si etter å ha vaert til stede på alle Bane NORs møter om Inter City-jernbanen, deltatt i debatten om linjevalg, og nå ser resultatet av planene for de nye jernbane traseene gjennom Larvik, hvor jeg håper at stasjonen blir lagt ved Kongegata – Torvet. Vi husker bompengest­riden for noen år siden, som satte stopp for

en smidig og moderne trafikkløs­ning for biler gjennom Tønsberg mot Nøtterøy og Tjøme, som ble stoppet. Hvis de den gang hadde sagt ja til bompenger, ville veien vaert betalt i dag, men Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme ville at andre (Staten) skulle ta regningen, og har fremdeles store trafikkpro­blemer.

Det som skjer nå er at Tønsberg og Nøtterøy vil ha Inter City-togene over på den gamle Jarlsbergt­raseen og ikke over Nøtterøy, noe som øker reisetiden for folk fra Skien, Porsgrunn, Larvik og Sandefjord. Det passer bra for folk i nordfylket, for de blir ikke berørt når de skal til Oslo. Tønsberg vil heller ikke ha inngrep i havna, da de mener at Tønsberg er en havneby. Det er i så fall en havneby uten skip.

Det at Tønsberg og Nøtterøy fatter en slik beslutning er ikke uventet, men at Vestfold fylkeskomm­une støtter opp om det er uventet, men vi er vel vant med at i Vestfold fylkeskomm­une går alt Tønsbergs vei. Det er vel det vi kaller saerbehand­ling av arroganse og den vanlige tønsbergia­nske handlingsl­ammelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway