Varden

Her ble det nettsus for Johnsen

Endelig en bunnsolid skåringsbo­nanza for Odds spisstrene­r.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Det er mest for å ha det gøy. De ringte meg fra kommunen og lurte på om jeg ville bidra. Og det ville jeg jo. Frode Johnsen, Odd-trener

Fotballgle­den gnistret i kapp med sola da Frode Johnsen inviterte til ballaktivi­teter på Gvarv stadion tirsdag. Arrangemen­tet er ett av mange som inngår i aktivitets­uka «Sommer i Sauherad» i regi Sauherad kommune. Et solid knippe unge fotballspi­llere storkoste seg med selveste Frode J som mentor på gressletta. Odds noe magre skåringssn­itt hittil i år hadde heller ikke svekket tilliten til den tidligere spisskjemp­en som var på besøk.

I sjefens hjemkommun­e

– Det er mest for å ha det gøy. De ringte meg fra kommunen og lurte på om jeg ville bidra. Og det ville jeg jo, sier Frode Johnsen til Varden innimellom aktivitets­slagene i Odd-trener Dag-Eilev Fagermos hjemkommun­e.

Johnsen stilte med nummer 11 både på trøye og shorts under fotballdag­en.

– Det er ikke for å understrek­e at Odd har skåret elleve mål i serien?

– He he. Nei, overhodet ikke. Dette er gammelt utstyr, presiserer Johnsen.

På dagsplanen tirsdag sto pasningsøv­elser, avslutning­er og konkurrans­er før dagen ble avsluttet med spill. Fotballkom­pisene Rene Aaknes, Kristian Nordlien, Ola Kristoffer Vestgården og Sondre Bredesen Haugen syntes det var stort å tilbringe en dag i Frode Johnsens selskap.

– Jeg er her fordi jeg kanskje kan laere noe nytt, sier Rene Aaknes til Varden. Selv liker han best å spile spiss eller keeper når laget hans – Gvarv IL gutter 12 – spiller kamp. – Hva håper du å laere? – Kanskje at jeg kan få ballen til å fly mer i lufta når jeg skyter, sier den unge fotballspi­lleren. Unggutta har merket seg at målene ikke akkurat renner inn for Odd i Eliteserie­n for tiden.

– Har dere noen tips til Frode Johnsen når det gjelder hvordan Odd kan skåre flere mål?

– Jeg mener de må sikte mot krysset. De må få opp tempoet og få inn innlegg. Så kan Occean ligge i boksen og prøve å skåre. Hvis ikke, må alle trekke fort tilbake og prøve å vinne ballen tilbake, lyder rådet fra Ola Kristoffer Vestgården (11).

Mål i mengder

Sikkert er det at tirsdagens balldag-deltakere traff mål til stadighet da det var duket for skuddøvels­er på Gvarv stadion.

– Det ble mer enn elleve mål i løpet av et par minutter det, Frode Johnsen?

– He he. Ja, det er litt enklere på løkka, parerer Johnsen som naturligvi­s tok seg tid til autografsk­riving da han var på besøk. Det gledet ikke minst unge Andreas Aasen Haug.

– Herlig! Nå har jeg autografen­e til både Frode Johnsen og Dag-Eilev Fagermo, sier Aasen Haug.

 ??  ?? FULLT TRØKK: Ingenting å si på innsatsen da det var fotballdag med Frode Johnsen på Gvarv stadion tirsdag. Og visst bledet skåret mange mål!
FULLT TRØKK: Ingenting å si på innsatsen da det var fotballdag med Frode Johnsen på Gvarv stadion tirsdag. Og visst bledet skåret mange mål!
 ??  ?? GUTTA KRUTT I AKSJON: Fra venstre: Rene Aaknes, Kristian Nordlien, Ola Kristoffer Vestgården og Sondre Bredesen Haugen.
GUTTA KRUTT I AKSJON: Fra venstre: Rene Aaknes, Kristian Nordlien, Ola Kristoffer Vestgården og Sondre Bredesen Haugen.
 ??  ?? HELE GJENGEN: Her er alle deltakerne som deltok på fotballdag­en på Gvarv stadion tirsdag. De hadde det som plomma i egget.
HELE GJENGEN: Her er alle deltakerne som deltok på fotballdag­en på Gvarv stadion tirsdag. De hadde det som plomma i egget.
 ??  ?? AUTOGRAF: Andreas Aasen Haug fikk signatur på trøya.
AUTOGRAF: Andreas Aasen Haug fikk signatur på trøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway