Varden

Klar for krimfest

De norske krimforfat­terne Unni Lindell og Torkil Damhaug melder seg til dyst når krimfestiv­alen Crimetime går av stabelen på Gotland i august.

- SVERIGE Veronica Karlsen, NTB

For dem som har sen ferie og ennå ikke laminert ferieplane­ne, kan kanskje Gotland i august friste.

Nå er hele programmet til krimfestiv­alen klart, og på festivalen­s hjemmeside blir Unni Lindell presentert som en av Nordens mest suksessrik­e krimforfat­tere. Hun kan feire 30 år som forfatter og ifølge VG ble den siste krimboka hennes så langt, «Jeg vet hvor du bor», den tredje mest solgte krimboken i Norge i 2016.

Bok nummer to med Marian Dale i hovedrolle­n skal ifølge planen komme for salg neste år, og det skal også ei bok av et helt annet kaliber: Ei bok om katten Knut:

– Den heter «Knut. Nobody’s Baby» og handler om katten min som ble hele 18 år. Boken er nok det naermeste jeg kommer en selvbiogra­fi, uttalte Lindell til VG i april.

Til Gotland reiser hun med Marian Dahle-boken – som på svensk har fått den svaert så nifse tittelen «Där Satan har sin tron». En svensk bokblogger beskriver det å lese denne boken «som å bli sugd inn i en ond malstrøm».

Torkil Damhaug reiser til Gotland med en fersk Rivertonpr­is i bakhånd. Han sikret seg prisen for andre gang, og til høsten kommer det et nytt krimdrama fra forfattere­n.

Damhaug stakk av med årets Rivertonpr­is for den psykologis­ke thrilleren «En femte årstid». I 2011 fikk han revolveren for romanen «Ildmannen».

Glad i Norge

Crimetime finner sted 3.– 5. august og britiske Elly Griffiths er et annet stort trekkplast­er. Lengst reisevei får imidlertid Jane Harper fra Australia.

En av de mest populaere postene blir nok møtet med Kepler-paret: Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril er kjent for hardkokt krim under titler som «Hypnotisør­en», «Ildvitnet» og «Stalker». Da sistnevnte bok utkom i Norge fikk den et førsteoppl­ag på 70.000 bøker.

Blant andre forfattere på programmet merker vi oss Jens Lapidus, Mari Jungstedt, Mats Strandberg, Camilla Läckberg og Malin Persson Giolito.

 ?? BEGGE FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX ?? SKUMMEL: Unni Lindells Marian Dahle-bok har fått den skumle tittelen «Där satan har sin tron» på svensk.
BEGGE FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX SKUMMEL: Unni Lindells Marian Dahle-bok har fått den skumle tittelen «Där satan har sin tron» på svensk.
 ??  ?? TIL FESTIVAL :Dobbel Riverton-vinner - og Gotland-aktuell: Torkil Damhaug.
TIL FESTIVAL :Dobbel Riverton-vinner - og Gotland-aktuell: Torkil Damhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway