Varden

Plaget av villkastin­g

Gamle Lie kirkegård har på nytt blitt en perle for Skien sentrum. Her er problemet: Søppel.

- ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Gamle Lie kirkegård har fått en real fornying, men et forsurende element er folk som kaster alt mellom himmel og jord på miljøstasj­onen like ved.

– Vi har tatt det opp gjentatte ganger, forteller oppsynsman­n hos Kirkeverge­n i Skien, Gudmund Kverndalen.

Problemet er miljøstasj­onen som befinner seg rett utenfor porten til kirkegårde­n.

– Den er egentlig bare for glass og metallavfa­ll. Men folk setter andre ting der i tillegg, og så kommer fugler og drar det utover, forteller han. Fuglene er der gjerne tidlig på morgenen. Det blir alltid ryddet opp, men det tar ofte tid før det skjer.

Når Varden besøker stasjonen sammen med Kverndalen, har det vaert ryddet få timer før. Men noen har allerede plassert en pose søppel løst på bakken.

I forbindels­e med godkjennin­g av planen for byggingen av et nytt seks etasjer høyt bygg på Lie, fremmet både kirkeverge­n og Skien kirkelige fellesråd ønsker om å få flyttet gjenvinnin­gsstasjone­n vekk fra kirkegårde­n.

Det har tidligere vaert en mottakssta­sjon for brukte klaer og sko samme sted. Den er nå flyttet. Det skjedde etter anmodning fra Renovasjon i Grenland (Rig) som driver miljøstasj­onen.

Vekk om to år

– Beskjeden vi har fått fra kommunen, er at miljøstasj­onen i alle fall skal flyttes om to år. Men det hadde vaert fint om det skjedde før, sier Kverndalen.

Det bekrefter også daglig leder i Rig, Anne Berit Steinseth.

– I 2019 innfører vi henting av glass og metall hjemme hos folk. Da vil det ikke lenger vaere behov for stasjonen. Men vi har ikke noe annet sted å plassere den i mellomtida.

Hun bekrefter at det har vaert noen problemer med rot og forsøpling ved denne miljøstasj­onen, saerlig i tilknytnin­g for innsamling­sboksene for klaer. Ved et par anledninge­r har de anmeldt forsøplere.

– Men det blir ryddet daglig, og det er blitt bedre, sier hun.

Ønsker den flyttet

Sist søndag la Tor Lunde ut en klage over situasjone­n på facebook-sida “Du vet at du er fra Skien når…»

På bildet han la ut, fløyt det med søppel.

Han er sterkt irritert over forsøpling­en, og skriver at det er like før han tar saken i egne hender og plasserer avfallet utenfor rådhuset.

– Jeg forstår ikke hvorfor miljøstasj­onen må vaere der den er nå, rett ved Lie kirkegård. Jeg vil følge opp denne saken og ta initiativ til å få den flyttet, sier ordfører Hedda Foss Five.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? KASTER ALT:
Her skal det bare kastes glass og metall. – Men folk kaster alt mulig her, sier Gudmund Kverndalen, oppsynsman­n hos Kirkeverge­n i Skien
FOTO: TORE SVARVERUD KASTER ALT: Her skal det bare kastes glass og metall. – Men folk kaster alt mulig her, sier Gudmund Kverndalen, oppsynsman­n hos Kirkeverge­n i Skien
 ??  ?? RETT VED KIRKEGÅRD:
Miljøstasj­onen ligger helt inntil gjerde på Lie kirkegård, som er restaurert og tatt i ny bruk som urnelund
RETT VED KIRKEGÅRD: Miljøstasj­onen ligger helt inntil gjerde på Lie kirkegård, som er restaurert og tatt i ny bruk som urnelund

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway