Varden

DAB-alderen har ikke nådd mitt hjem.

- Tore Svarverud, kommentato­r

8-sporskaset­ten var framtida. En fyr jeg kjente hadde Volvo med original «Volvo 8 stereo». Gromme greier! Nå er det bare kuriøst og gammelmodi­g. NRK har drevet intens markedsfør­ing av DAB i flere år, og med krav om å bli trodd hevdet at dette er framtida. Vi får se om den deler skjebne med 8-sporskasse­tten og bare blir en parentes før nettradio tar over.

DAB-alderen har uansett ikke nådd mitt hjem. Men man er jo yrkesmessi­g forpliktet til å orientere seg i nyhetsbild­et ved starten av enhver arbeidsdag. NRK Telemark har forsvunnet fra FM, men finnes på TV. En slags autopilot-basert rute har utviklet seg i minuttene før klokka 7 med å sette på komfyren, hente aviser, mikse en kopp pulverkaff­e og så starte dagens mediekonsu­m med aviser i fanget og radio på TV-en.

Men når Dagsnytt og Telemarksn­ytt er over, kan man gå over på FM. Der er Vest-foldsendin­ga enn så lenge i gang. Og så kan man sette over på Radio Grenland, som har nyheter halv åtte.

Om den ene kopierer den andre, eller hvordan det nå er, skal ikke jeg blande meg opp i. Men det er ofte en forbløffen­de likhet mellom de lokale nyhetene på Telemarkss­endinga og Radio Grenland.

Elektrobut­ikken i naermeste nabolag hadde en adapter som kunne plukke opp DAB-signaler og sende dem videre som FM til det gamle stereoanle­gget. Men når jeg kom for å kjøpe, var de gått tomme. De skulle sende melding når de har fått den inn på nytt.

Helt greit, det haster ikke. «Herreavdel­ingens platesjapp­e» og annen nattlig radiohygge kan man ta inn på mobilen. App i stedet for DAB, det er egentlig like greit.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway