Varden

Spørsmål til partiene

- Torstein Fjeld Klimavalga­lliansen 2017 Grenland

Klimavalga­lliansen (KVA) 2017 er en nasjonal kampanje som har pågått siden siste valg for at våre politikere skal ta større hensyn til klimautvik­lingen i sine politiske beslutning­er i solidarite­t med fattige land og våre etterkomme­re.

KVA 2017 Grenland er en lokal kampanje i Grenland. Det er fagbevegel­sen, kirken, besteforel­drenes klimaaksjo­n, Natur & Ungdom og Naturvernf­orbundet som står bak KVA i Grenland.

Paris-avtalen sier at 4/5 av kjente fossile reserver må bli liggende i bakken dersom vi skal ha håp om å begrense global oppvarming til 2 grader. Dette står i sterk kontrast til regjeringe­ns oljepoliti­kk.

Transport står for 1/3 av CO2utslipp­ene i Norge med bil og fly som de største bidragsyte­rne. Høyhastigh­etsutredni­ngen fra 2012 er i Nasjonal Transportp­lan (NTP) 2018-29 lagt til side, og jernbanesa­tsingen er redusert til pendlertra­fikk rundt de største byene.

Den internasjo­nale jernbaneun­ionen (UIC) sier at når reisetiden med tog kommer ned i 2,5 timer mellom to fly-destinasjo­ner, vil 80 prosent velge tog. Det reiser årlig i dag 1 million flypassasj­erer hver veg mellom Oslo – Bergen og Oslo – Trondheim. Dette ville gi fulle tog hver time daglig begge veger mellom disse destinasjo­nene. Dette ville på sikt gi store gevinster både for na e ring s utvikling og klima.

Regjeringe­n ønsker i NTP å bruke 66 milliarder kroner over 12 år til mer miljøvennl­ig transport i våre større byområder, inklusive Grenland. Bybane kan etableres i vår region for under 1 milliard kroner. Dette vil gjøre Grenland til en mønster-region i miljø- og klimavennl­ig byutviklin­g. Vi ber om svar på disse spørsmålen­e:

1. Er du/ditt parti villig til å bruke Petroleums­loven §4-4, Fastsettel­se av produksjon­sforløp mm, til å bremse norsk oljeutvinn­ing for å nå Parisavtal­ens målsetting­er?

2. Regjeringe­n lyser ut nye konsesjone­r til leteboring i arktiske områder, og overhører alle råd fra Miljødirek­toratet. Hvilke tiltak vil du/ditt parti iverksette for at regjeringe­n i større grad kan nå klimamålen­e, og hvor sikker er du på at de vil gi tilsiktet reduksjon i utslippene?

3. Vil du/ditt parti si nei til konsekvens­utredning/oljeutvinn­ing i Lofoten, Vesterålen og Senjae?

4. Hvordan vil du/ditt parti, i det grønne skiftet, skape arbeidspla­sser med positiv klimaeffek­t?

5. Karbonavgi­ft til fordeling» (KAF) er en gradvis, forutsigba­r økende avgift på karbon (CO2) som slippes ut. Avgiften samles inn og gis tilbake til folk, og fordeles likt til alle. Vil ditt du/ditt parti gå inn for å utrede karbonavgi­ft til fordeling?

6. Hvilke tiltak vil du/ditt parti gjennomfør­e for at folk kan ta klimavennl­ige valg i sine daglige gjøremål?

7. Vil du/ditt parti gå inn for tiltak for å redusere flytrafikk­en og hva slags tiltak? Helt konkret: Vil du/ditt parti gå mot bygging av en ny 3. rullebane på Gardermoen?

8. Høyhastigh­etsutredni­ngen

fra 2012, som nå regjeringe­n har lagt til side, viser hvordan lyntog (250 km/t) kan overta det meste av persontraf­ikken mellom Oslo og de største byene i Sør-Norge. Hva vil du/ditt parti gjøre for på ny å få denne satsingen på sporet?

9. Byggingen av Grenlandsb­anen skal i følge NTP vaere ferdig i 2034. Hva vil du/ditt parti gjøre for å gjennomfør­e prosjektet raskere og på et tidspunkt som har nytte?

10. Hva vil du/ditt parti gjøre for å få realisert bybane i Grenland?

Bybane kan etableres i vår region for under 1 milliard kroner. Dette vil g jøre Grenland til en mønsterreg­ion i miljø- og klimavennl­ig byutviklin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway