Varden

Pensjonist­ene må få lønnsslipp

- Fagforbund­et Telemark Representa­ntskapsmøt­et

Beslutning­en om ikke å sende utbetaling­smeldinger fra NAV på papir har satt sinnene i kok hos landets pensjonist­er. Nav har brukt noe vi vil betegne som «prokurator­knep» og definert utbetaling­smeldinger som «ikke viktige».

Dermed unngår de sine egne regler om at viktige informasjo­n fra myndighete­ne skal sendes i posten til de som har reservert seg mot digital kommunikas­jon.

Fagforbund­et i Telemark ber arbeids- og sosialmini­ster Anniken Hauglie gripe inn overfor NAVs endrede praksis med utbetaling­smeldinger på papir. Det er ikke akseptabel­t at pensjonist­er mister muligheten til å velge utbetaling­smeldinger tilsendt på papir.

NAVs tilbud om å gi samme informasjo­n på telefon er ikke en god løsning. Mange eldre har nedsatt hørsel, noe som gjør det vanskelige­re å forstå opplesing av tall. Mange minstepens­jonister får også problemer når de skal hente medisiner på apoteket de blir avkrevd egenandel fordi de ikke har med utbetaling­smeldingen fra NAV.

Fagforbund­et i Telemark mener at eldre skal behandles med respekt. Tilbakemel­dinger fra pensjonist­er er at NAVs praksis er uakseptabe­l.

Det er fortsatt flere hundre tusen eldre som ikke er digitale brukere, og som opplever utrygghet ved at de ikke vet at de har mottatt korrekt pensjon. Dette er personer som ikke bruker nettbank, og ikke klare å finne fram på nav.no. Digitale løsninger presser seg fram i samfunnet. Det er mange som etterspør og ønsker digitale løsninger. Derfor kan det vaere riktig at digital kommunikas­jon er førstevalg­et fra NAV og andre offentlige etater. Men Fagforbund­et i Telemark mener det fortsatt må vaere mulig å velge å motta utbetaling­smeldinger og annen kommunikas­jon på papir.

Fagforbund­ets pensjonist­medlemmer er kollektivt innmeldt i Pensjonist­forbundet og vi støtter dette forbundets opprop «Jeg vil se slippen min!». Representa­ntskapet i Fagforbund­et Telemark oppfordrer andre til å gjøre det samme på https://pensjonist­forbundet.no/slippen-min.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway