Varden

Skien får Navhovedko­ntor

– Dette er en gledens dag for Telemark, sier Bård Hoksrud (Frp). Arbeidsmin­isteren har nå bestemt at Skien får regionkont­oret for Nav.

- Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Nav har siden mars i fjor, arbeidet med å utrede en ny, regional struktur for Nav. Tirsdag kom anbefaling­en fra Nav-direktør Sigrun Vågeng som anbefaler at Skien blir hovedsete i en ny region, og i dag ble anbefaling­en endelig.

Nå har arbeidsmin­ister Anniken Hauglie gjort det klart at hun vil følge direktøren­s anbefaling­er for Telemark. Det betyr at Skien får regionkont­or for Nav.

– Dyktige ansatte

Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) sier til Varden at han er svaert glad for avgjørelse­n og mener dette sikrer nye, statlige arbeidspla­sser til Skien.

– At Skien nå får regionkont­or viser at man her har god kompetanse og dyktige ansatte. Nå sørger regjeringe­n for at fylket får flere nye statlige arbeidspla­sser, sier Bård Hoksrud.

Nav-direktøren gleder seg

Fylkesdire­ktør Terje Tønnessen i Nav Telemark har sittet i arbeidsgru­ppa som har jobbet med anbefaling­en.

– Det er veldig positivt for Telemark. Skien ligger veldig bra til i regionen og blir et naturlig midtpunkt. Vi har bevist i Skien at vi har hatt gode resultater og det er veldig fint å få dette bekreftet, sier Tønnessen.

Han sier dette sikrer arbeidspla­sser i Skien og utelukker heller ikke at det kan bety nye arbeidspla­sser til Skien.

Glad ordfører

Ordfører Hedda Foss Five (Ap) er veldig glad for avgjørelse­n.

– Dette er en veldig god nyhet og jeg håper det også betyr nye, statlige arbeidspla­sser til Skien. Jeg sa når innstillin­gen ble kjent at jeg ville vente med å sprette champagnen, nå blir den åpnet i kveld, sier ordføreren.

– Det flott at vi har en regjering som satser på å flytte arbeidspla­sser ut i fylkene. Det er viktig for arbeidsliv­et i Telemark, sier Solveig Abrahamsen, stortingsr­epresentan­t for Høyre.

Nav-direktør Sigrun Vågeng skrev i sin anbefaling at: «Skien er faglig anbefaling. Tønsberg er vurdert som alternativ, og det er ikke veldig klare skiller mellom alternativ­ene. Jeg vil legge vekt på at Skien ligger mer midt i regionen med god tilgang til kompetanse.»

Den er bakgrunnen for arbeidsmin­isterens avgjørelse.

 ?? FOTO: HØYRE/FRP ?? HOVEDKONTO­R: Skien får hovedkonto­ret for Nav i Telemark og Vestfold. Solveig Abrahamsen (H) og Bård Hoksrud (Frp) griper sjansen til å skryte av regjeringe­n.
FOTO: HØYRE/FRP HOVEDKONTO­R: Skien får hovedkonto­ret for Nav i Telemark og Vestfold. Solveig Abrahamsen (H) og Bård Hoksrud (Frp) griper sjansen til å skryte av regjeringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway