Varden

Nye planer på Lie

-

Utbygginsp­lanene ved Lietorvet i Skien har vaert blant de mest diskuterte - og omdiskuter­te - de siste månedene. Denne uken kunne Varden fortelle at planene nå endres. Det foreligger ikke (ennå) illustrasj­oner eller skisser for hvordan området skal utvikles, men slik vi forstår det, er det tale om til dels store endringer sammenlign­et med de opprinneli­ge.

Planen var et nybygg på opp til seks etasjer og 19.000 kvadratmet­er bolig- og naeringslo­kaler med en gangbro mellom det nye bygget og eksisteren­de kjøpesente­ret. Matbutikk og annen handel flyttes ut av nybygget, som dermed blir et rent boligbygg. Antall leilighete­r økes fra 60 til 90. Nybygget blir mindre i omfang og den mye omtalte gangbroa bygges ikke. Dette gjør at det blir mer «luftig» bak Skien kirke.

Vi opplever planene som positive, og konstatere­r at de blir godt mottatt av markedsråd­et på Lietorvet. Prost Gunnar Thelin, som har engasjert seg sterkt, er også tydelig på at han «vil vaere en lykkelig mann» dersom det blir mer luft rundt kirkebygge­t.

Vi ønsker å vaere klare på at det er bra at lokale aktører ønsker å satse i Skien. Vi mener også at det aktuelle området har behov for fornyelse og potensial. At Bratsbergg­ruppen og Fjellvåken Holding, som begge er lokale aktører, overtar Lietorvet - og satser - er bra. Vi er sikre på at det vil bidra til å revitalise­re Skien sentrum at begge kjøpesente­rne i sentrum, Lietorvet og Arkaden, har fått nye, lokale eiere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway