Varden

Rjukan videregåen­de skal bygges ut for 18 mill.

- TINN

Det går mot en utbygging av Rjukan videregåen­de skole på Såheim innenfor en ramme på 18 millioner kroner.

Saken kommer opp i fylkesutva­lget og dersom utvalget går inn for fylkesrådm­annens innstillin­g får Tinn langt på vei gjennom sine krav i forbindels­e med skoleutbyg­gingen.

Det saken dreier seg om er å få samlet de to videregåen­de skolene på Rjukan under samme tak.

Per i dag ligger avdelingen for allmennfag­lig studieretn­ing samt handel og kontor på Ingolfslan­d, mens avdelingen­e for håndverks- og industrifa­g, husholdnin­gs, helse- og sosialfag og kraftstasj­onslinje ligger på Såheim.

Tinn kommune har sagt seg villig til å bygge ut Såheim innenfor en ramme på 15 millioner kroner for å få samlet de to skolene. Forutsetni­ngen er at fylket skal leie lokalene mot en årlig refusjon på tre millioner kroner.

Nå viser det seg imidlertid, etter at anbudene er innhentet, at de totale byggekostn­adene vil bli 18,3 millioner. Kommunen mener at fylket bør dekke hele beløpet utover 15 millioner, men det vil ikke fylkesrådm­annen gå med på.

Fylkesrådm­annen foreslår at fylket skal gå inn med to millioner mot at kommunen går inn med en million, det vil si at kommunen totalt skal bruke 16 millioner kroner. Det synes Tinn-rådmannen er smålig.

Videre er det uenighet om ansvaret for driftskost­nadene når det gjelder kroppsøvin­gsenheten. Denne skal legges til idrettshal­len i Såheim kraftstasj­on og kommunen mener at denne må komme i tillegg til de tre millionene.

– Det er fylkets ansvar å drive videregåen­de skole. De må derfor ta de reelle driftsutgi­ftene for hele anlegget, sier rådmann Geir Gürgens.

Det er stor tålmodighe­t lokalt for å få løst denne saken. Håpet er at fylket gjør de nødvendige vedtakene.

 ??  ?? PÅ ETT STED: Hele Rjukan videregåen­de skal samles her på Såheim.
PÅ ETT STED: Hele Rjukan videregåen­de skal samles her på Såheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway