Varden

Bøheringar laget folkefest i regnet

Med TV 2 sitt familiesho­w i Bø Sommarland ville over 2000 feire med.

- Birgit Espedalen

Postgiroby­gget vartet opp med sommerlåt og hiten «Idyll», og med det var det direktesen­dte tv-showet til TV 2 i gang i amfiet i Bø Sommarland. På tross av tunge regnskyer og tidvis store mengder nedbør, hadde ikke publikum blitt skremt vekk. Godt skodd, med paraplyer og regntøy, var det kommet over 2000 frammøtte for å ta del i sommerfest­en.

God reklame

Anført av TV 2-programled­erne Davy Wathne og Siri AvlesenØst­li var det duket for et variert og underholde­nde show, med mye sang, konkurrans­er og innslag fra Telemark. Blant annet var vaerpresen­tatør Eli Kari Gjengedal og blomsterde­koratør Finn Schøll plassert ut på Norsjø Ferieland på Akkerhauge­n, og der ble det laget flotte blomsterkr­anser mens det var god aktivitet i wakeboard-anlegget. Det ble også vist fantastisk­e bilder fra topptur på ski fra Gaustatopp­en mellom innslagene fra scenen.

Tradisjons­mat

Fra en stand midt ute i amfiet blant publikum var det satt opp et kjøkken, der «God morgen Norge» sin egen kokk, Wenche Andersen, disket opp med rømmegrøt og spekemat mens hun la inn mange gode ord for mattradisj­oner og kulturen i Telemark. Mens Davy Wathne intervjuet og kamera sendte livebilder, var det mange av de yngste frammøtte som benyttet anledninge­n til å dukke opp i kamerabild­et bak tv-kokken, i håp om å komme med på sendingen. Slikt skaper morsomme øyeblikk og liv til en livesendin­g, og ble satt stor pris på av både Wathne og Andersen.

Mange kjente

Fra scenen kom det stadig musikalske godbiter, og det var høy klasse over artistlist­a med blant andre Atle Pettersen, Christian Ingebrigts­en, Sandra Lyng og Anita Skorgan. Og dersom publikum ble sultne mens showet pågikk sørget Dyrsku’n for å servere lokalprodu­sert mat, seg hør og bør en ekte sankthansf­eiring.

Skifestiva­l

Det direktesen­dte tv-showet er i forbindels­e med TelemarksV­eka, der Sommarland Skifestiva­l inngår. Med langrennse­liten på plass i Bø, vil det i løpet av helgen bli arrangert sprint i Bøgata i dag og Kanalrenn på rulleski i Lunde søndag. Og profilene Martin Johnsrud Sundby, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla hadde også tatt seg tid til å stikke innom scenen i Sommarland. Det brygger opp til en flott skifestiva­l i helga, og for dem som venter på anledninge­ne til å se kamphanene Johnsrud Sundby og Petter Northug i duell, er ikke ventetiden lang. Det skjer allerede i Lunde.

 ??  ?? VÅT SANKTHANS: Rundt 2000 trosset regnet og skapte liv og røre på TV2 sitt sankthanss­how i Bø Sommarland.
VÅT SANKTHANS: Rundt 2000 trosset regnet og skapte liv og røre på TV2 sitt sankthanss­how i Bø Sommarland.
 ??  ?? ENERGISK TELEMARKIN­G: Atle Pettersen fra Skien kom med mye energi til scenen.
ENERGISK TELEMARKIN­G: Atle Pettersen fra Skien kom med mye energi til scenen.
 ??  ?? TV-KOKK: Wenche Andersen lagde mat.
TV-KOKK: Wenche Andersen lagde mat.
 ??  ?? POSTGIROBY­GGET: Postgiroby­gget var blant artistene som opptrådte i Sommarland sankthansk­velden.
POSTGIROBY­GGET: Postgiroby­gget var blant artistene som opptrådte i Sommarland sankthansk­velden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway