Varden

Drømmer om semifinale i EM

Landslagsk­aptein Bjarte Myrhol drømmer om semifinale i håndballEM etter at gruppene til mesterskap­et i januar ble trukket fredag.

- OSLO ▶

Frankrike, Hviterussl­and og Østerrike kom opp av glassbolle­n og ble plassert i Norges gruppe B. Trekningen kunne vaert langt verre for det norske laget.

Sett bort fra Frankrike, som er verdensmes­ter, var Hviterussl­and og Østerrike to av lagene som kanskje var ønsket fra seedingsni­vå to og fire. Da Hviterussl­and ble trukket, sto det mellom dem eller et sterkt dansk mannskap i seedingsgr­uppe to.

Revasje

– Det var egentlig greit å slippe unna Tyskland og Danmark. Den siste ballen var spennende da det sto mellom Danmark og Hviterussl­and, sier Myrhol til NTB kun minutter etter at trekningen var gjennomfør­t.

Det norske laget gikk helt til finalen i VM, men måtte se seg slått av Frankrike. Nå får Myrhol og hans lagkamerat­er muligheten til å ta revansj på det franske stjernelag­et. Frankrike vant også Norges gruppe i EMkvalifis­eringen.

Forventnin­ger

– De er regjerende verdensmes­tere, men vi har vist at vi kan slå dem, og det tror jeg Frankrike vet. Jeg tror ikke franskmenn­ene er kjempeforn­øyde med å trekke oss, forteller Myrhol og påpeker at EM er proppfullt av gode lag.

Han sier han liker at Norges gode håndball har ført til at forventnin­gene stiger.

– Vi har spilt så god håndball i det siste at det er blitt et visst forventnin­gspress på oss, og det synes jeg bare er moro. Jeg blir veldig overrasket hvis ikke vi gutta kommer til å snakke om semifinale. Jeg kan forestille meg at det er det vi går etter, forteller han.

Kan møte hjemmenasj­onen

Dersom Norge avanserer fra gruppe B, venter motstand fra gruppe A med Kroatia, Island, Serbia og Sverige.

Det kan bety tidlig kamp mot en hjemmenasj­on som vil ha fullt av ekstatiske fans i ryggen. Myrhol vet at nasjonene i geografisk naerhet til vertsnasjo­nen fort får et publikumsm­essig overtak.

– Makedonia har noen veldig fanatiske fans og er et lag som spiller veldig mye bedre når de har turneringe­r i naerheten. Det samme er det med Serbia og Kroatia.

Landslagsk­apteinen sier EM er en veldig spesiell turnering og kanskje den aller, aller tøffeste å vinne. Han vet også at lag som kommer videre fra en knallhard gruppe, biter fra seg i sluttspill­et.

– Okay, noen grupper er lettere enn andre, men det har vist seg at det kan vaere lettere å komme langt fra en pulje som er knallhard.

Slik spilles gruppespil­let i håndball-EM: Gruppe A (i Split): Kroatia, Island, Serbia og Sverige. Gruppe B (i Porec): Norge, Frankrike, Hviterussl­and og Østerrike. Gruppe C (i Zagreb): Slovenia, Montenegro, Tyskland og Makedonia. Gruppe D (i Varazdin): Ungarn, Tsjekkia, Spania og Danmark.

Mesterskap­et avvikles i tiden 12.-28. januar. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? REVANSJE: Bjarte Myrhol og det norske laget får muligheten til revansj etter finaletape­t i VM mot Frankrike.
FOTO: NTB SCANPIX REVANSJE: Bjarte Myrhol og det norske laget får muligheten til revansj etter finaletape­t i VM mot Frankrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway