Varden

Eveline har 20.000 følgere

Eveline Karlsen fra Skien startet sin egen YouTubekan­al, nå har hun over 20.000 følgere. Samtidig er hun ansatt som reisende makeuparti­st.

- Camilla Hansen Norheim

Når Eveline Karlsen fra Skien sminker seg, har hun opptil 20.000 tilskuere. YouTube-kanalen hennes er blitt enormt populaer.

Hun måtte lage en konto på YouTube for å kunne dele videoen. Plutselig fulgte hundre personer henne. Dette var for litt over ett år siden og i dag har hun over 20.000 følgere.

Det hele startet rent faglig, med jobben for Fredrik og Louisa parfymeri og hennes interesse for sminke og skjønnhet.

– Jeg hadde en blogg, hvor jeg kun la ut bilder og skrev faglige innlegg om skjønnhet. Da var det noen som kommentert­e om jeg kunne lage en video. Første tanken min var: nei, er du gal, men så gjorde jeg det allikevel, forteller Eveline.

Vant Gullsnutte­n

Youtuberen vant prisen for årets sminke og skjønnhets­kanal i 2017, noe som ga en enorm motivasjon.

– Det var veldig uforventet. Jeg hadde null peiling på at jeg i det hele tatt var nominert før jeg fikk en telefon fra Nordic Screens. Da begynte jeg å grine.

Uten forventnin­ger om noen seier reiste Skiensjent­a til Oslo på et arrangemen­t og var klar for prisutdeli­ng.

– Også vant a, gitt! Det var litt av en boost, smiler hun.

Seriøs oppgave

Målgruppen er i all hovedsak fra 18–35 år, men det varierer også blant yngre og eldre. Det å vaere offentlig og treffe så mange i målgruppen betyr også ansvar i et miljø hvor press på utseende er et faktum.

– Selv snakker jeg ikke så mye om kroppspres­s og slikt, fordi det ofte byr på mer av det. Jeg har valgt, og har lyst, til å ha en positiv kanal hvor de som vil kan følge meg. Jeg holder på så lenge det er så gøy, smiler hun.

Mange opplevelse­r.

Eveline reiser mye i jobben, og bruker mye tid på å filme, redigere og poste videoene. Samtidig opplever hun mye annet gøy på veien.

– Da jeg var i Bodø la jeg ut på Snapchat at jeg kjedet meg. Da tilbød en følger seg å vise meg byen, noe jeg selvfølgel­ig ble med på. Det var så koselig.

Hun forteller om følgerne, med et stort smil om munnen.

– Jeg tenker på dem hele tida. De er dedikerte, følger med og kommentere­r. Jeg får bare positive tilbakemel­dinger Og dersom de negative kommer, vil jeg nok bare se bort ifra dem.

 ??  ??
 ??  ?? INTERESSE FOR MAKEUP: Med stor interesse, og jobb, innenfor makeup var det slik det startet for Eveline Karlsen. Etter inn på telefonen under møtet med Varden på Sitt Ned i Skien sentrum.
INTERESSE FOR MAKEUP: Med stor interesse, og jobb, innenfor makeup var det slik det startet for Eveline Karlsen. Etter inn på telefonen under møtet med Varden på Sitt Ned i Skien sentrum.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? OVER 200 VIDEOER: På YouTube kanalen «Eveline Karlsen» ligger over 200 videoer. Disse byr på alt fra makeup til ukesvlogge­r.
FOTO: PRIVAT OVER 200 VIDEOER: På YouTube kanalen «Eveline Karlsen» ligger over 200 videoer. Disse byr på alt fra makeup til ukesvlogge­r.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GULLSNUTTE­N: Årets sminke og skjønnhets­kanal 2017.
FOTO: PRIVAT GULLSNUTTE­N: Årets sminke og skjønnhets­kanal 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway