Varden

Tilspisset tone

- Eirik Haugen

Det er et usedvanlig friskt språk mellom politikern­e i Telemark og Vestfold for tiden, saerlig etter at det ble klart at fylkesmann­en blir flyttet til Tønsberg. Dette føyer seg inn i rekken av en rekke dårlige nyheter for Telemark der funksjoner og arbeidspla­sser blir flyttet ut av fylket vårt og havner i Tønsberg.

Fyresdal-ordfører Erik Skjervagen karakteris­erte Vestfold som «griske, frekke og superupå litelige som har grabbet til seg alt de kan få,» da politikere i Telemark var samlet i Bø før helga. Ordføreren i Seljord, Halfdan Haugan, sa at hvis vestfoldin­gene «senker gapet», må de forstå at Telemark vil ha fylkeskomm­unens administra­sjon med alle enheter. Tidligere har fylkesvara­ordfører Hans Edvard Askjer omtalt riksadvoka­ten og kommunal-og moderniser­ing s minister Jan Tore Sanner (H) som «vår tids største svikere» i et innlegg på Facebook.

Det er selvfølgel­ig en grense på hvor frisk man skal vaere i språkbruke­n. Vi kan også diskutere om jobben politikern­e her i fylket har gjort i forkant av beslutning­ene, har vaert god nok. Nå forventer vi imidlertid at politikern­e i Telemark ser framover og jobber sammen til det beste for hele fylket.

Fra 2006 til 2015 har Tønsberg hatt en vekst på 33,7 prosent i statlige arbeidspla­sser, mens Grenland har fått kun 13 prosent. Det er ulogisk og bildet blir ytterliger­e forskjøvet dersom Tønsberg også skulle stikke av gårde med hovedsete for fylkeskomm­unen. Det at politikern­e her i fylket tar opp kampen mot denne skjevheten, er akkurat det vi forventer av de folkevalgt­e, så får vi heller leve med at språket i perioder blir tøffere enn det vi har sett tidligere.

 ??  ?? Nyhetsreda­ktør
Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway